Tuesday, 23 April, 2024

Ενωτική Δράση Έδεσσας για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών

στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ.
Το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιερώθηκε η ημέρα αυτή σαν παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, σε ανάμνηση αυτού του τραγικού συμβάντος.
Στην Ενωτική Δράση τασσόμαστε υπέρ κάθε αγώνα για τα ίσα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνότητας, φύλου ή ιδιότητας. Τα ακραία φαινόμενα των φυλετικών διακρίσεων και της κάθε μορφής διάκρισης, από όπου και αν προέρχονται, θα πρέπει να καταδικάζονται συνολικά όπως και η κομματική εκμετάλλευση του θέματος από οποιονδήποτε. Δεν έχουν θέση στις κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές και αυτό πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη. Ένα μεγάλο βήμα θα μπορούσε να γίνει με την εισαγωγή της πολυπολιτισμικής αγωγής στην εκπαίδευση, μέσω της οποίας οι μαθητές θα ευαισθητοποιούνται από μικρή ηλικία για το ζήτημα.
Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση των ανθρώπων που έχουν βιώσει τον ρατσισμό και την προερχόμενη από αυτόν βία. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Είναι αρκετό για να επέλθει θετική αλλαγή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου