Friday, 29 March, 2024

“Ενωτική Δράση”: Ημέρα περιβάλλοντος, όχι για την Έδεσσα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ενώ σε πολλές χώρες και πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν

πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, η πόλη μας η Έδεσσα, δεν δικαιούταν να τιμήσει την ημέρα αυτή και να αναδείξει την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Της αφαίρεσε το δικαίωμα αυτό η Δημοτική Αρχή, η οποία τον τελευταίο χρόνο συστηματικά κατέστρεψε ότι περιβαλλοντικά αξιόλογο είχαμε να επιδείξουμε ως πόλη, το πράσινο και το νερό.
Αιωνόβια δέντρα εξαφανίστηκαν και το νερό στέρεψε στα ποτάμια και τους Καταρράκτες, παρουσιάζοντας έτσι μια εικόνα θλίψης και απογοήτευσης. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Δημάρχου περίσσεψαν στα λόγια, αλλά στην πράξη αποδείχτηκαν ανύπαρκτες. Το ενδιαφέρον του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι μια κοροϊδία που υποτιμά τους πολίτες και απαξιώνει την πόλη, αλλά και τον Δήμο στο σύνολό του.
Η σημερινή ημέρα ας γίνει η αφορμή να αναλάβουμε όλοι δράση, να βγούμε μπροστά για να αλλάξουμε τα πράγματα, να κάνουμε την πόλη και την ζωή μας καλύτερη. Αυτό είναι και το σύνθημα του ΟΗΕ για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος «Ξανα-φανταζόμαστε, Ξανα-δημιουργούμε, Αποκαθιστούμε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου