Friday, 19 April, 2024

“Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας”! Ο νέος θεσμός Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου πήρε σάρκα και οστά!

Το 2ο Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου “Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας” «άνοιξε» τις πύλες του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, με πλήθος νέων

Στη δράση συμμετέχουν φοιτητές καταγόμενοι από το Δήμο Πέλλας και δέκα μαθητές προερχόμενοι από Λύκεια του Δήμου Πέλλας.  Συνδιοργανωτές: Δήμος Πέλλας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σωματείο “Εν Έργω – Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου”.

Σκοπός του συνεδρίου Προσομοίωσης είναι η επαφή και η γνώση των νέων ανθρώπων πάνω σε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τους μαθητές των Λυκείων της πόλης των Γιαννιτσών να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, γνώση πολύτιμη για την ανάπτυξη και καλλιέργεια της πολιτικής παιδείας.

Η δεύτερη προσομοίωση περιλαμβάνει τέσσερις παρατάξεις (δημοτική αρχή, μείζων αντιπολίτευση και δύο επιπλέον συνδυασμούς αντιπολίτευσης) οι οποίες καλύπτουν ένα βασικό δείγμα του ιδεολογικού φάσματος της πολιτικής σκηνής χωρίς όμως κομματικές παρωπίδες. Ωστόσο, οι εν λόγω παρατάξεις είναι εικονικές και δεν σχετίζονται με τις υπάρχουσες παρατάξεις της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Οι συμμετέχοντες σε κλίμα συνεργασίας συζητούν, καταθέτοντας παράλληλα και την προσωπική τους γνώμη, ώστε να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τα θέματα υπό συζήτηση.

Όλη η δράση στόχο έχει την αφύπνιση των νέων του δήμου, μέσα από τη δράση τους σε ζητήματα πολιτικά, ενώ παράλληλα θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν πλήρως με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και πιο συγκεκριμένα του Δ.Σ. Με αυτόν τον τρόπο και βασισμένοι στις αρχές του γόνιμου διαλόγου και της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης, οι νέοι θα βιώσουν ένα μοναδικό τετραήμερο, μια πράξη ουσιαστικής δημοκρατίας.

Την τελετή έναρξης τίμησε με την παρουσία του και προλόγισε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι και συγγραφέας Δημοσθένης Δαββέτας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 01-04-2018.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου