Tuesday, 16 April, 2024

Εορτασμός «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας»

Εορτασμός «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας»

Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε την 07-06-2015 το πρωί, στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων  Αναργύρων Βέροιας. Στην τελετή χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Παύλος και ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΤΟΥΛΙΚΑΣ Γεώργιος, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Χρήστος ΣΙΜΟΣ, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας Επιπυραγός Αλέξανδρος ΚΟΥΒΑΚΑΣ, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΚΟΥΓΚΑΣ Διονύσιος, o Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας Πέτρος ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ και Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών του Νομού Ημαθίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς. Στην τελετή χοροστάτησε ο πατήρ Αρσένιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, Αστυνομικός Διευθυντής ΜΠΟΛΟΣ Ηλίας, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Ν. Κιλκίς Αντώνιος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ και Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών του Νομού Κιλκίς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Έδεσσας και ακολούθως στη Λέσχη του Αστυνομικού Καταστήματος. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας, Αστυνομικός Διευθυντής ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης παρέστησαν, οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Ιωάννης ΣΗΦΑΚΗΣ, κ. Χρήστος ΣΜΙΑΣ, κ. Γεώργιος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος ΓΙΑΝΝΟΥ, ο Υποδιοικητής της 2ης Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Σταύρος ΤΣΕΡΠΕΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πέλλας κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Πόλης.

ΠΕΛΛΑ2

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Κα ΜΑΥΡΙΔΟΥ Σοφία, Εκπρόσωποι Βουλευτών και Δημάρχων της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας, ο Διοικητής της XXIV Τ/Θ Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης ΤΣΩΝΟΣ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Αντιπύραρχος ΦΑΛΑΡΑΣ Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας κ. ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Πιερίας, κ. ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο  Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Φρειδερίκος εκπρόσωποι δικαστικών αρχών, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

 Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Στην τελετή χοροστάτησαν ο πατήρ Ανδρέας και ο πατήρ Αναστάσιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Ταξίαρχος κ. Θωμάς ΣΑΝΔΡΟΣ, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία ΚΟΛΙΑ – ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Πέτρος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑΣ Ιωάννης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Σερρών Πύραρχος ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ Σωτήριος, Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Νομού Σερρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στην τελετή χοροστάτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Αντώνιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Α Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΡΙΖΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Στις τελετές που έλαβαν χώρα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης, λόγω οικονομικής συγκυρίας, είχε λιτό χαρακτήρα και μετά το τέλος της Δοξολογίας και της Δέησης υπέρ Αποστράτων Αστυνομικών, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημήτριου ΤΣΑΚΝΑΚΗ και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ορισθέντες Αξιωματικούς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης του εορτασμού της χθεσινής ημέρας, προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τους άρρητους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ του εν ενεργεία προσωπικού και των τελευταίων.

Η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, για την επιβράβευση, ενθάρρυνση και αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα για να τιμάται η πολυετής προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Σώμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου