Friday, 19 April, 2024

Επίδομα παιδιού A21: Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση και πότε η επιταγή ακρίβειας

Το ποσό που δικαιούται ο κάθε πολίτης υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνόλου του οικογενειακού εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

Κλειστή θα παραμείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησεων Α21-Επίδομα Παιδιού, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πληρωμή, για να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης πριν την καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η καταβολή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί για τους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου, δηλαδή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Το ποσό που δικαιούται ο κάθε πολίτης υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνόλου του οικογενειακού εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για τη χορήγηση του επιδόματος είναι σημαντικό ο χρήστης να βεβαιωθεί ότι έχει οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης και φυσικά η αίτηση να εγκριθεί. Εάν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, χωρίς την οριστική υποβολή της, που είναι το τελικό βήμα στην ψηφιακή πλατφόρμα, θεωρείται μη υποβληθείσα, δεν λαμβάνεται υπόψη και ο δικαιούχος δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα.

Επιταγή ακρίβειας

Με βάση το πακέτο ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Δεκέμβριο, στους δικαιούχους Νοεμβρίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί ως εξής:

Οικογένεια με 1 παιδί που δικαιούται επίδομα τέκνου 140 ευρώ το δίμηνο, θα πάρει από το έξτρα επίδομα άλλα 105 ευρώ τον Δεκέμβριο.

Οικογένεια με 2 παιδιά που παίρνει 280 ευρώ το δίμηνο, θα πάρει επίσης 105 ευρώ από την επιταγή ακρίβειας. Οικογένεια με 3 παιδιά που λαμβάνει τακτικό επίδομα διμήνου 560 ευρώ, θα πάρει την επιταγή των 210 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου