Tuesday, 23 April, 2024

Επίδομα ρεύματος: Ανοιχτό το Power Pass για όλα τα ΑΦΜ, τι ισχύει με παράταση

Η πλατφόρμα του Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου ενώ ο Υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης.

Με όλα τα ΑΦΜ΄ σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αιτήσεις για Power Pass στο gov.gr. ενώ σήμερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τα τελευταία ΑΦΜ.

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής μπορούσαν να κάνουν αίτηση οι ωφελούμενοι, των οποίων το ΑΦΜ έληγε σε: 1,2,3,4,5,6,7,8. Εντός της ημέρας -εκτός απροόπτο -θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων και όσα ΑΦΜ τελειώνουν σε 9 και 0.

Τα βήματα για αίτηση Power Pass

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).

Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:

είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass (εδώ), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).

Τι ισχύει με το ενδεχόμενο παράτασης

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 17-06-2022 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης υποβολής αιτήσεων για το Power Pass ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ενδεχόμενη ωστόσο παράταση πιθανόν να καθυστερήσει τις πληρωμές που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

«Θα ήθελα να περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλλει έγκαιρα τα στοιχεία τους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου