Thursday, 28 March, 2024

Επίδομα 400 ευρώ: Δικαιούχοι, κριτήρια

Ανοίγει η πλατφόρμα αρχές του έτους για το επίδομα των 400 ευρώ που θα δοθεί σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων, που είναι από τις… παραμελημένες των κορονο-βοηθημάτων, καθώς έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.
Δικαιούχοι είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές. Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.
Θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου