Tuesday, 19 March, 2024

Επίδομα 524 ευρώ: Έως την Τετάρτη η καταβολή για τις αναστολές Ιουνίου

Σήμερα, Δευτέρα καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ για το μήνα Ιούνιο στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης

Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη (12/08).
Στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των παρακάτω κλάδων:
Εποχικά ξενοδοχεία-καταλύματα. Τουριστικά λεωφορεία, Εστίαση, Τουρισμός, Μεταφορές, Αθλητισμός, Πολιτισμός.
Αναλόγως με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας η αποζημίωση ειδικού σκοπού διαμορφώνεται ως εξής:
30 ημέρες, 534 €
29 ημέρες, 516 €
28 ημέρες, 498 €
27 ημέρες, 480 €
26 ημέρες, 463 €…
1 ημέρα, 18 €
Εν τω μεταξύ από σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την αποζημίωση των 534 ευρώ όσοι εργοδότες και εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν τον Ιούλιο εξαιτίας της αναστολής λόγω κορωνοϊού. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου.
Για την καταβολή των ποσών είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους εργοδότες μέσω του συστήματος «Εργάνη» και από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Να σημειωθεί πως μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εργοδότες και εργαζόμενοι σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.
Οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις, καθώς και οι εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση, μπορούν να υποβάλλουν μονομερώς αιτήσεις από τις 7 έως και τις 31 Αυγούστου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου