Thursday, 18 April, 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται από σήμερα – Μαζί και το υπόλοιπο δώρο Χριστουγέννων

Τρεις πληρωμές καταβάλλονται σήμερα, μεταξύ αυτών το επίδομα των 534 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, καταβάλλονται τρεις πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο ενός μπαράζ πληρωμών που θα κρατήσει για μία εβδομάδα και αφορά σε πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένους. Αναλυτικότερα, σήμερα πληρώνονται, μεταξύ άλλων, το επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση και το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, καταβάλλονται:
Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» για Οκτώβριο και Νοέμβριο, μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.
Επί της ουσίας πρόκειται για τα υπολειπόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας σε δικαιούχους – εργαζόμενους, κυρίως υψηλόμισθούς, οι οποίοι δεν τα είχαν εισπράξει λόγω λαθών στις δηλώσεις. Τώρα καταβάλλονται τα δικαιούμενα ποσά μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με το νέο πλαφόν ονομαστικού μισθού των 6.500 ευρώ που τέθηκε για κάθε μήνα ένταξης στο μηχανισμό.
Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ) στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί/ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.
Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο.
Συνεπώς, σήμερα πληρώνεται το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων, σε 645.054 εργαζόμενους οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν αύριο 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.
Για παράδειγμα:
εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια η αναστολή τους ανακλήθηκε, ώστε να δουλέψουν για τις ανάγκες του click away στα εμπορικά καταστήματα θα λάβουν 28 ευρώ.
εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που ήταν σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται να λάβουν 30 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου