Tuesday, 19 March, 2024

Επίσκεψη Διονύση Σταμενίτη στο αεροδρόμιο της Παναγίτσας

Μαζί με τα μέλη του ΔΣ της Αερολέσχης Έδεσσας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε το Σαββάτο, 26 Σεπτεμβρίου

το αεροδρόμιο της Παναγίτσας, στην περιοχή της Βεγορίτιδας, προκειμένου να δει από κοντά ολοκληρωμένο το έργο της ασφαλτόστρωσης του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης. Μια εξέλιξη η οποία είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Παναγίτσας ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012, όταν η ίδια η τότε Υπουργός Τουρισμού σε επίσκεψη της στο χώρο του αεροδρομίου είχε δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευτούν καθώς το οικόπεδο ήταν στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με το ΔΣ της Αερολέσχης και με τον Δήμο Έδεσσας, ο κ. Σταμενίτης προχώρησε σε μια σειρά επαφών και ενεργειών, καταφέρνοντας το οικόπεδο να περάσει στο Δήμο Έδεσσας και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.
Μετά από την εξέλιξη αυτή οι συνεχείς ενέργειες και προσπάθειες του Δημάρχου Έδεσσας Δ. Γιάννου έπιασαν τόπο και το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2018 από την επόμενη κυβέρνηση.
Σήμερα λοιπόν, το αεροδρόμιο παραδίδεται τόσο στην αερολέσχη Έδεσσας, όσο και στο ευρύ κοινό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου