Thursday, 28 March, 2024

Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ενόψει Πάσχα

Η Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας Γ. Κουτσό και την διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας Π. Ντιούδη

περιηγήθηκε σε όλες τις κλινικές όπου αντάλλαξε ευχές με τους νοσηλευόμενους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε την διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς ότι στα πλαίσια της πρώτης πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα-Π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020”, υπεβλήθη για χρηματοδότηση ένα σημαντικό έργο στον Τομέα της Υγείας, το οποίο πρόκειται να λύσει χρόνια ζητήματα της περιοχής. Το έργο με τίτλο «Improving Quality and Accessibility of Health Care and Social services Centers in Cross Border Regions» και ακρωνύμιο «Quality Health» προβλέπει για τη Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών την προμήθεια ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου προϋπολογισμού 280.000 ευρώ. Πρόκειται για άμεση ανάγκη αφού η πιο πρόσφατη προμήθεια τομογράφου στο νοσοκομείο είχε γίνει το 1997 και ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2013. Επιπρόσθετα, στην πρόταση προβλέπεται και η προμήθεια μιας μονάδας παροχής οξυγόνου προϋπολογισμού 160.000 ευρώ καθώς και η κατασκευή οικίσκου για το σύστημα παραγωγής οξυγόνου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

giannitsa

Στο σύνολό της, η πρόταση προβλέπει και για τις δυο νοσοκομειακές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας την προμήθεια εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση που προτάσσει την ανάγκη αναβάθμισης του εξοπλισμού των μονάδων αυτών, εξυπηρετώντας τον τοπικό πληθυσμό και τις ανάγκες υγειονομικής του περίθαλψης.

Επιπλέον η κ. Τζάκρη συζήτησε με τους γιατρούς για την προκήρυξη που εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Υγείας και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων σε ένα δίμηνο περίπου για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων γιατρών μεταξύ άλλων και στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα 7 Επιμελητών Β στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπαιδικής, Ψυχιατρικής, Μαιευτικής Γυναικολογίας, Παθολογίας και Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για την ΜΕΘ και τεσσάρων συνολικά Επιμελητών Β’ στο νοσοκομείο Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα 2 επιμελητών Β’ ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής για το ΤΕΠ΄, ενός Επιμελητή Β ειδικότητας Παθολογίας και ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής. Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δύο νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ενόψει Πάσχα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου