Saturday, 20 April, 2024

Επίσκεψη του πρώην Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη στα Γιαννιτσά

Προεκλογικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Παιδείας Ε. Στυλιανίδη στο νομό την Τρίτη 8 9 2015. Πρώτος σταθμός το Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών, όπου ενημερώθηκε για τη δυναμική του τμήματος.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα Γιαννιτσά και του εμπορικού συλλόγου όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Σαραφούδη.

Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε αποκλειστικά στον ‘’Λόγο’’ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχετε να πείτε για αυτό.

Οι δημοσκοπήσεις είναι θετικές, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, έκλεισε η ψαλίδα των 18μονάδων. Έχουμε μια συσπείρωση της τάξης του 80% σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δύο μεγάλα προβλήματα, πρώτον  τη διπροσωπία του κ. Τσίπρα, και όταν λέω διπροσωπία εννοώ την εντελώς διαφορετική στάση από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και δεύτερον την αχαριστία του Λαφαζάνη και των συντρόφων τους, εννοώντας την εγκατάλειψη του Τσίπρα από τους συντρόφους του στα δύσκολα, αυτό μας δείχνει ότι ιεραρχικά το κομματικό τους συμφέρον είναι πάνω από το εθνικό.  Η ηγεσία του Μεϊμαράκη λειτούργησε  συσπειρωτικά, χωρίς υποσχέσεις  με καθαρές κουβέντες.

Το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν εκλέχθηκε από εσωκομματικές διαδικασίες πιστεύεται ότι αυτό είναι θετικό για τις εκλογές και για την μετέπειτα πορεία του κόμματος;

Ήταν μια επιτυχημένη επιλογή, ο Μεϊμαράκης πρώτων είναι από τα σπλάχνα του κόμματος γνωρίζει καλά την παράταξη και μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της. Δεύτερων έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του κόμματος στηρίχθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Γραμματείας και το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας για να ηγηθεί του αγώνα και τρίτον λειτουργεί με απλότητα, ευθύτητα και ξέρει τι μπορεί να κάνει

Ως πρώην υπουργός παιδείας τι έχετε να πείτε για την κατάσταση των σχολείων, την Παρασκευή ανοίγουν…

Η παιδεία είναι το μεγαλύτερο θύμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέστη σοβαρό πλήγμα. Τα σχολεία ανοίγουν και δεν έχουμε βιβλία, έχουμε 24.000 κενά δασκάλων και καθηγητών, ο προγραμματισμός δεν έγινε όπως θα έπρεπε να γίνει. Εμείς το 2008 ξεκινήσαμε μια σχολική χρονιά με 1.100 καινούργια κτίρια, βιβλία και δασκάλους για εμάς τότε ήταν αυτά αυτονόητα, αλλά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν  είναι αυτονόητα. Επίσης, είναι απαράδεκτη η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα φροντιστήρια, πλήττει την οικογένεια. Έχουμε τη διάλυση του εκπαιδευτικού προγράμματος, καταργήθηκαν τα αριστεία, οι διευθυντές είναι συνδικαλιστικά όργανα. Η παιδεία είναι το μεγαλύτερο θύμα.

Σε συνέντευξη του, εχθές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και σε Έλληνες σπουδαστές που φεύγουν σε άλλες χώρες. Ποια η άποψη σας;  

Υπήρξε προτεραιότητα από την εποχή της Νεολαίας. Τότε αντέδρασε η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15.000 φοιτητές μόνο στην Κύπρο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο που θα φιλοξενεί ξένους φοιτητές και Έλληνες, μπορεί να εισπράττει περισσότερα χρήματα  και τις 365 ημέρες. Η κορυφαία επένδυση της Ελλάδας ως κράτος είναι η παιδεία.

DSC02950 DSC02942 DSC02951 DSC02955 DSC02956 DSC02958

Επίσκεψη του πρώην Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου