Friday, 29 March, 2024

Επισκέψεις της Θεοδώρας Τζάκρη στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών

“Ήταν δίκαιο για τους πολίτες της Πέλλας τα δύο Νοσοκομεία να αποκτήσουν αξονικούς τομογράφους και οι νεφροπαθείς του Νομού

που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ανθρώπινο χώρο με σύγχρονα μηχανήματα”
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε την Μεγάλη Τετάρτη το Νοσοκομείο Έδεσσας και την Μεγάλη Πέμπτη το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου συνοδευόμενη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστο Σμία και τον Αναπληρωτή Διοικητή, Αλέξανδρο Βουδρισλή αντίστοιχα επισκέφτηκε όλες τις κλινικές και αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, καθώς και τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.


Ήταν δίκαιο για τους πολίτες της Πέλλας, τους πολίτες της Έδεσσας, το Νοσοκομείο της Έδεσσας να αποκτήσει αξονικό τομογράφο και για τους νεφροπαθείς του Νομού που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ανθρώπινο χώρο και σύγχρονα μηχανήματα και αυτό είναι ήδη πράξη.


Ήταν δίκαιο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Έδεσσας, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, να έχουν κορυφαίο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές για να επιτελούν άρτια το λειτούργημά τους και αυτό έγινε πράξη με την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, που κόστισε 350.000 ευρώ (μαζί με το κόστος εγκατάστασης), νέου χώρου για τη μονάδα τεχνητού νεφρού που είχε αρχικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και μηχανημάτων τεχνητού νεφρού που κόστισαν 150.000 ευρώ και τη δημιουργία νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που σε λίγο θα βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.


Σε λίγο το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποκτά νέο αξονικό τομογράφο από το πρόγραμμα Interreg, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, φορητό ακτινολογικό 145.000 ευρώ, κλίβανο ατμού 90.000 ευρώ και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και μαζί με το Νοσοκομείο της Έδεσσας νέα κέντρα παραγωγής οξυγόνου από το πρόγραμμα Interreg, συνολικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
Η κ. Τζάκρη συζήτησε επίσης με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας για την διεκδίκηση του μεριδίου από τα ανταποδοτικά στης Siemens που για τα Νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως: ενός C-ARM φορητού ακτινολογικού με διπλή οθόνη και δυνατότητα εκτύπωσης, ενός ψηφιακού μαστογράφου, ενός λαπαροσκοπικού πύργου και ενός μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας, για τα οποία έχουν εγκριθεί ήδη οι τεχνικές προδιαγραφές και αναμένεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Επίσης θα εξεταστεί το επόμενο χρονικό διάστημα το ζήτημα του διοικητικού διαχωρισμού των δύο νοσοκομείων που θα συμβάλει στην ορθότερη λειτουργία τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου