Saturday, 20 April, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών για τον τρόπο λειτουργίας των Λυκείων τους

Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σχετικά με τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Εσπερινών Λυκείων της χώρας

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την τοποθέτηση μας σχετικά με τη λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων. Σύμφωνα με τις σημερινές καταστάσεις που ζούμε, δεδομένου της ηλικίας μας και λόγω των έντονων προβλημάτων που δημιουργούνται, εξ’ αιτίας της διασποράς του ιού SARS COV-2, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής: Κατόπιν των ανωτέρω και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες με τις ανακοινώσεις των ειδικών, κρίσιμες και προκειμένου να μην αποτελέσουν υγειονομική βόμβα διασποράς του SARS COV-2, τα Εσπερινά Λύκεια, αφού αντικειμενικά η πλειονότητα των ενηλίκων μαθητών ανήκουν στις ευάλωτες προς νόσηση ομάδες, παρακαλούμε όπως εξαιρέσετε από την δια ζώσης διδασκαλία και τα Εσπερινά Λύκεια, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που ισχύει και για την αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας των Πανεπιστημίων, των ΙΕΚ και των ΣΔΕ. Έχοντας μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, ανοίγετε τα σχολεία μόλις δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα. Επιπλέον, το ότι υπάρχει απόκλιση μαθητών από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, εάν δεν επιθυμούν να κάνουν τεστ (για τους δικούς τους λόγους) και δεν τους δίνεται ούτε η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης αυτό αυτομάτως, το καθιστά αντισυνταγματικό. Τέλος, προτείνουμε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για τους ανωτέρω λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Περιμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.

Επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών Εσπερινού ΕΠΑΛ από: Μαθητές 15μελούς Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ΠΡΟΣ 1. Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών 2. Ν. Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας 3. Κα.Ζ. Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας 4. Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας 5. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 6. Πρόεδρο ΕΟΔΥ 7. Επιτροπή ΕΟΔΥ 8. Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοινοποίηση: 1. Κα. Γκίκα, Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ, επιχειρησιακή υπεύθυνη του Υπ. Παιδείας για τον covid-19.
Με εκτίμηση
Το 15μελές Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Πρόεδρος, Γραμματέας
Πηγή: www.especial.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου