Thursday, 28 March, 2024

Επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς τον Υπ. Υγείας για την Ογκολογική

Επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς τον Υπ. Υγείας Θάνο Πλεύρη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Διανύοντας το 5ο κύμα της πανδημίας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί πλείστα όσα, ανακύπτουν προβλήματα συνεχώς στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Η λειτουργία του νοσοκομείου Γιαννιτσών έχει φθάσει στα όρια της έχει ξεπεράσει θα λέγαμε, τις αντοχές της, αναφορικά με τις κλινικές παθολογική και ογκολογική, αυτό οφείλεται στις παραιτήσεις ιατρών και στις μετακινήσεις που έγιναν με απόφαση του οικείου οργάνου (3ης ΥΠΕ). Οι εξελίξεις στις μέρες μας χαρακτηρίζονται από ταχύτητα, δεν αρκεί η αναγνώριση αναγκαιότητας για στοχευμένη παρέμβαση, ναι θα εξεταστεί από τους αρμοδίους, χρειάζεται άμεση κινητοποίηση, πρέπει να ληφθούν επείγουσες δράσεις για την καταστροφική επίπτωση και όχι φυσικά με προσωρινές λύσεις ώστε να είναι μετέωροι και με την αγωνία  οι ασθενείς για το τί θα γίνει την επόμενη μέρα, όσο αφορά την ημερήσια νοσηλεία του ογκολογικού τμήματος.

Είναι γνωστό ότι έχει παραιτηθεί ο παθολόγος-ογκολόγος διευθυντής των αντίστοιχων κλινικών, η μία ιατρός  ογκολόγος που επωμίζεται όλο το βάρος της δουλειάς τον Απρίλιο δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, λόγω λοχείας, επομένως αντικειμενικά θα ανασταλεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Είναι λυπηρό, διότι εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός ογκολογικών ασθενών η ημερήσια νοσηλεία τους δημιουργεί δυσχέρεια όλοι αυτοί οι ασθενείς πρέπει να διοχετευθούν και να σωρευθούν στα ήδη βεβαρημένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιήσουν την νοσηλεία τους. Πρέπει να υπάρξει κατευθυντήρια γραμμή από το αρμόδιο όργανο ώστε με έναν προγραμματισμό να απορροφηθούν στα μεγάλα νοσοκομεία πράγμα δύσκολο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν.

Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας όχι για το κοντινό μέλλον, αλλά για το σήμερα. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των συνανθρώπων μας. Πιστεύουμε στη δημόσια υγεία η οποία αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, εμείς  συνδράμουμε επικουρικά εργαζόμενοι ακατάπαυστα με αγάπη, αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ανησυχούμε, προτείνουμε και ζητούμε άμεσα:

  1. να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να θωρακιστεί η ημερήσια νοσηλεία του ογκολογικού και να μην ανασταλεί η λειτουργία του.
  2. Να ενισχυθεί η υποστελεχομένη παθολογική.
  3. Επίσης σημαντικό! η διοικητική, λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια του νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του.

Με τις ενέργειες σας αυτές οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας ποιοτικό, ανθρωποκεντρικό. Ο σύλλογος βρίσκετε στη διάθεση να συνδράμει σε ότι απαιτηθεί. Αναμένουμε τις θετικές σας ενέργειες.

Με τιμή Μαρία Λαγομάτη, Πρόεδρος του ΣΦΝΓ

Και το Δ.Σ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου