Tuesday, 19 March, 2024

Επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς τον Υπουργό

Επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς τον Υπουργό
Προς Υπ. Υγείας
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Καλή δύναμη, καλή θητεία με πολλές επιτυχίες.
Σε χαλεπούς καιρούς όπου οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες πλήττονται εντονότερα και δοκιμάζεται πολύπλευρα η κοινωνική συνοχή αποφασίσαμε εμείς οι φίλοι του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να εστιάσουμε την επιθυμία μας για συμμετοχή σε δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης στη στήριξη ενός θεσμού που αφορά όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας στην υλική, ηθική ενίσχυση ενός ιδρύματος του οποίου όλοι έχουμε την ανάγκη την πληρότητα των υπηρεσιών δηλαδή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα στο έργο και τις ανάγκες του Νοσοκομείου ενισχύοντας την προάσπιση της δημόσιας υγείας.Το Νοσοκομείο μας διαθέτει 200 κλίνες είναι μάχιμο Νοσοκομείο που κλήθηκε και αυτό να επωμιστεί το βάρος της πρωτοφανούς πανδημίας που συνεχίζει να μας απειλεί.
Όπως καλά γνωρίζετε το Νοσοκομείο δεν σχεδιάστηκε για αυτό, γιατροί λοιμωξιολόγοι, παθολόγοι, εντατικολόγοι, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό προσπαθεί με αυτοθυσία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.Ποτέ τόσοι λίγοι δεν έκαναν τόσα πολλά για τόσους πολλούς.Έχουν όμως εξαντληθεί,έχουν νοσήσει αρκετοί, χάσαμε στο δεύτερο κύμα και τον μαιευτήρα μας τον αείμνηστο Νικόλαο Σπανό.
Η Πέλλα στο κόκκινο και τότε και τώρα, στα πολλά προβλήματα που προκύπτουν προστίθενται οι παραιτήσεις και μετακινήσεις των γιατρών σε άλλα νοσοκομεία. Σας γνωρίζω ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά και πέραν των δυνατοτήτων της στην πανεθνική προσπάθεια αναχαίτισης της υγειονομικής κρίσης που πλήττει το νομό, στην οξεία φάση αναπτύχθηκαν από 6 σε 14 κλίνες. Οι παραιτήσεις και μετακινήσεις ιατρών δυσχεραίνουν την λειτουργία της.
Ο σύλλογος απο την πλευρά του συνέδραμε σε ότι του ζητήθηκε όπως δυο συσκευές παροχής οξυγόνου airvo 2 opti flow, σύστημα συσκευών αποστείρωσης αέρα της μονάδας στη ΜΕΘ κ. όλων των χώρων της ΜΕΘ, οφθαλμικές μάσκες, στηθοσκόπια, χειρουργικά γάντια,κουβάδες απορριμμάτων INOX 50λιτ. ψυγείοκαταψύκτη, ενεργοπαθητική πεταλιέρα, ρολ τοπ για τα 6 παράθυρα, στατώ ορού, και τώρα ετοιμαζόμαστε για την αγορά αεροστρωμάτων της εντατικής, έχουμε συνδράμει και στα πολλά αιτήματα της κλινικήςcovid.
Όλες οι ενέργειες αυτές αντιλαμβάνεστε ότι δεν λύνουν το πρόβλημα.Στόχος είναι απο την μια μεριά η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και με την καλύτερη έκβαση νοσηλεία των βαρειά πασχόντων ασθενών με covid και απο την άλλη η προφύλαξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι πολύ λίγο.
Η υγειονομική κρίση απο την οποία δεν έχουμε εξέλθει ακόμη ανέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δημόσιου Νοσοκομείου.
Όλα τα μέλη του συλλόγου μας ως φορέας της φωνής των συμπολιτών,αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το πολύ κοντινό μέλλον.
Συμμεριζόμαστε την αγωνία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας για το κύμα του φθινοπώρου.Όπως προανέφερα έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους γιατροί, είναι δε σε αναστολή 74 εργαζόμενοι.Είναι πολύ λυπηρό, κανένας δεν περισσεύει.
Φημολογίες για σύμπτυξη κλινικών των δύο νοσοκομείων Γιαννιτσών και της Έδεσσας μας δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία. Επιβάλλεται η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του και την μη ταλαιπωρία των ασθενών.
Αναμένοντας το μοντέλο της νέας δημόσιας υγείας και όλο τον ανασχηματισμό του υγειονομικού χάρτη της χώρας ανησυχούμε, προτείνουμε και παρακαλούμε να στηρίξετε το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Θεωρείται σκόπιμο να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό,υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού,δημιουργήστε κίνητρα ώστε να δηλώσουν την προτίμησή τους στο Νοσοκομείο μας.Να τονίσω ότι είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο Νοσοκομείο απαραίτητο για την περιοχή βρίσκεται σε παραμεθόριο νομό, είναι μάχιμο, μεγάλο περιφερειακό 200 κλινών, η θέση του είναι σημαντική, εξυπηρετεί όμορους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Δυτική Θεσσαλονίκη και γίνεται ανάχωμα για τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Κε Υπουργέ έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνείτε μαζί μας. Σας παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ασπασθείτε την παρούσα πρόταση.
Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Υγεία και μια αξιοπρεπής Νοσηλεία.
Ο σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση να συνδράμει σε ότι απαιτηθεί.
Αναμένουμε τις θετικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Μαρία Λαγομάτη, Πρόεδρος του ΣΦΝΓ και το ΔΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου