Friday, 29 March, 2024

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών για τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς

Επιστολή προς τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα σχετικά με τη φημολογία για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος

της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο της Σκύδρας απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Η Δήμαρχος ζητά την παρέμβαση και την υποστήριξη του Αν.Υπουργού ώστε το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της Δημάρχου Σκύδρας (αρ.πρ.5977/16-6-2021) έχει ως εξής:
Αρχικά, θέλω να σας ευχαριστήσω κι εγγράφως που στο πλαίσιο της συνάντησής μας στο γραφείο σας στο Υπουργείο, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ακούσατε και δείξατε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Δήμου Σκύδρας και ειδικότερα αξιολογήσατε θετικά τις προτάσεις του Δήμου Σκύδρας για ένταξη και χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Στη συνέχεια κ. Υπουργέ, με αφορμή τη φημολογούμενη παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη της Σκύδρας που είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, επιτρέψτε μου, μέσω της παρούσας επιστολής, να θέσω υπόψη σας και να ζητήσω την παρέμβαση και την υποστήριξή σας προκειμένου να μην επαληθευτεί η ανωτέρω φημολογία και να αποτραπεί-τώρα ή στο μέλλον-κάθε επιδίωξη ή σχεδιασμός για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα πράγμα που θα είναι δυσάρεστο και τροχοπέδη στη γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου μας.
Σημειωτέον ότι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι πλέον το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που λειτουργεί στο Δήμο μας μετά τη διαδοχική αποχώρηση της EurobanK, της Alpha BanK και της Εθνικής Τράπεζας.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Δήμος Σκύδρας έχει είκοσι μία Κοινότητες-Οικισμούς με πληθυσμό 21.000 κατοίκους. Είναι το αγροτικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκοινωνιακό σταυροδρόμι στην Κεντροδυτική Μακεδονία, δηλαδή διαθέτει ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής κι οικονομικής ζωής μαζί με ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ βρίσκεται το Τελωνείο Σκύδρας, το Χημείο του Κράτους που εξυπηρετεί και το γειτονικό Νομό Ημαθίας, ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Εδώ βρίσκονται οι περισσότερες και μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και ειδικά ροδάκινου απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους. Η Σκύδρα είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο αυτών των προϊόντων στη χώρα μας. Σε έναν τέτοιο δυναμικό Δήμο, όπως καταλαβαίνετε, δεν νοείται να μην λειτουργεί έστω ένα τραπεζικό κατάστημα.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, επιτρέψτε μου επίσης να υπογραμμίσω και τα εξής:
Σε πρόσφατη σχετικά επίσκεψή σας σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Νεμέας κι απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος σας έθεσε το ζήτημα της διατήρησης της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του Δήμου, τη Νεμέα, δηλώσατε κατηγορηματικά ότι δεν φεύγει κανένα υποκατάστημα τράπεζας από έδρα Δήμου. Μάλιστα επισημάνατε-όπως το αντιληφθήκαμε από την παρακολούθηση του διαλόγου-ότι το θέμα το συζητήσατε γενικότερα με τον κ. Πρωθυπουργό, όταν σας τέθηκε ανάλογο αίτημα στην Ήπειρο, το Φεβρουάριο μήνα, και πως η διατήρηση τραπεζικού καταστήματος είναι ζήτημα που σχετίζεται με την παρουσία του κράτους στην περιφέρεια και την εξυπηρέτηση του κόσμου της αγροτικής παραγωγής και των ηλικιωμένων.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Με τη βεβαιότητα και την πίστη, ότι μετά τα όσα σας εκθέσαμε και παρουσιάσαμε ανωτέρω θα δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον και θα σταθείτε δίπλα μας για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη για το Δήμο μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Συνημμένα σας αποστέλλουμε την με αριθ.88/7-6-2021ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας σχετικά με τη φημολογία για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα» όπου αναπτύσσονται αναλυτικότερα οι λόγοι για τη διατήρηση και την παραμονή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα και την άρση κάθε φήμης και σχεδιασμού για την παύση της λειτουργίας του.
Ολοκληρώνοντας την παρούσα επιστολή και παραμένοντας στη διάθεσή σας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Δήμο μας όποτε το επιτρέψει το πρόγραμμα σας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου