Friday, 29 March, 2024

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Η κοροϊδία των πληρωμών – 2η ευκαιρία για όσους “ξεχάστηκαν”

Από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αρχίζει η καταβολή της ενίσχυσης του 5ου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής

στους πρώτους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η πλήρης κοροϊδία έγκειται στο γεγονός της σύγκρισης “πτώσης τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους”. Για ποιο λόγο να γίνεται αυτή η σύγκριση, εφόσον έως τις 7 Νοεμβρίου 9 στα 10 καταστήματα ήταν ανοιχτά και λογικό είναι να κόβονταν τιμολόγια και αποδείξεις (κακώς το έπρατταν δλδ σύμφωνα με το υπουργείο, έπρεπε να είναι ανοιχτοί, αλλά να δηλώνουν μηδενικά ή ελάχιστα έσοδα, να “κλέβουν” το κράτος για να είναι σήμερα δικαιούχοι!).

Το lockdown ξεκίνησε από τις 7 Νοεμβρίου. Η μείωση τζίρου έπρεπε να “μετράει” από τη μέρα εκείνη. Δηλαδή αν δούλεψε κάποιος καλύτερα τον Σεπτέμβριο του 2020, από ότι τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ή έκοψε περισσότερες αποδείξεις τιμωρείται από το Κράτος και δεν παίρνει μία! Ας ζήσει με ότι έβγαλε τον Σεπτέμβριο! Ποιοι έξυπνοι δημοσιουπαλληλάκηδες τα σκέφτηκαν πάλι αυτά; Αν ένας ιδιοκτήτης οποιουδήποτε καφέ, ταβέρνας ή μαγαζιού έβγαλε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2020, 1.000 ευρώ και τους αντίστοιχους μήνες του 2019 500 ευρώ… ας ζήσει με αυτά για 5 μήνες, δεν πειράζει! Και να πεθάνει πάλι, σκασίλα τους, ας τους αδειάσει τη γωνιά, μην τους πληρώνουν και συντάξιμα. Ή ας πάει να αυτοκτονήσει βρε αδελφέ, συγκινήθηκε κανείς; Και τα έξοδα, πλην ενοικίων να τρέχουν κανονικά, ΕΦΚΑ χωρίς καμία μείωση, τέλη κυκλοφορίας επίσης κι ας κινείται ένα 30% και οι άλλοι τα έχουν σταθμευμένα… Καμιά περικοπή από τις αποζημιώσεις των υπουργών όμως, όπως και των βουλευτών, δημάρχων, κλπ, εε; Γιατί; Οι ίδιοι σε μια περίοδο τραγικής οικονομικής κρίσης για όλους τους Έλληνες έπρεπε από αίσθημα ευθύνης και ντροπής, να μην πάρουν μισθούς ή έστω ένα 20% και πολλά θα τους ήταν. 
Η δεύτερη ευκαιρία
Πάντως, ένα-ας πούμε θετικό- σύμφωνα με πληροφορίες του “Λόγου της Πέλλας” είναι ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα “myBusinessSupport” πιθανών σήμερα, για λίγες ώρες, για αιτήσεις για όσους ξέχασαν να υποβάλλουν την αίτηση. Δηλαδή, κάποιοι πολίτες ή οι λογιστές αυτών, υπέβαλλαν τα έσοδα, που είναι το πρώτο βήμα, αλλά όχι την αίτηση… και διαπιστώθηκε αυτό ως παράλειψη από το Υπουργείο.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει περιθώριο για τους δικαιούχους του πέμπτου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, να υποβάλουν αίτηση έως τις 2 Φεβρουαρίου του 2021 στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου