Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από την ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα στο Κιλκίς, από αύριο στα Γιαννιτσά και σε άλλες δομές οι πρόσφυγες

Εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν σήμερα στο Κιλκίς

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη. Ήδη, εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν σήμερα το πρωί από την έδρα της υπηρεσίας προς τον νομό Κιλκίς, ώστε να λάβουν μέρος στην επιχείρηση εάν απαιτηθεί.

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες» σχολίασε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η εντολή για την έναρξη της είναι πιθανότερο να δοθεί αύριο ή την Τετάρτη.

Η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν μέχρι τα σύνορα.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας και να αποφεύγονται οι εντάσεις. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος.

Επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από την ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα στο Κιλκίς, από αύριο στα Γιαννιτσά και σε άλλες δομές οι πρόσφυγες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου