Tuesday, 23 April, 2024

Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας: Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη με Εrasmus+

Το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας έχει Ευρωπαϊκή Διαπίστευση, ως αξιόπιστος οργανισμός που εκτελεί εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ με υψηλή ποιότητα στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.Αποτέλεσμα αυτής της διαπίστευσης είναι ότι θα πραγματοποιεί επιδοτούμενες μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, με σκοπό την επιμόρφωση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε χρόνο μέχρι τουλάχιστον το 2027.

Το φετινό Σχολικό Έτος 2022-2023 στα πλαίσια αυτής της Διαπίστευσης έχουν εγκριθεί στο Εργαστηριακό Κέντρο 90, συνολικά, κινητικότητες, εκ των οποίων οι 60 αφορούν σε μετακίνηση μαθητών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και επαγγελματικών προσόντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπόλοιπες 30 σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής κινητικότητες:

  • 24 μαθητές των τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού καθώς και Μηχανολογίας με 3 συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν επιμορφώσεις και επισκέψεις σε εταιρίες σχετικές με τις ειδικότητες του στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, επί  15 ημέρες.
  • 36 μαθητές των τομέων Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος καθώς και Διοίκησης και Οικονομίας συνοδευόμενοι από 4 καθηγητές απέκτησαν εργασιακή εμπειρία σχετική με τις ειδικότητες τους σε επιχειρήσεις της Κύπρου, όπου παρέμειναν για 15 ημέρες.
  • 2 Εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν στη Μαδρίτη της Ισπανίας επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικά με τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.
  • 2 Εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες και μελέτησαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας στο νησί Reunion.
  • 2 Εκπαιδευτικοί μελέτησαν το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας τους και συνεργάστηκαν με αντίστοιχους εκπαιδευτικούς στο Μπαρέιρο-Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Στο υπόλοιπο του σχολικού έτους προγραμματίζονται 18 επιπλέον μετακινήσεις εκπαιδευτικών, για να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα.Όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών, μετακίνηση, διαμονή και διατροφή καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+.Πολλές από τις προαναφερθείσες δράσεις έγιναν σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας, “Νικόλαος Οικονομίδης”.

Μιχαήλ Μισσελής, Αναπληρωτής Δ/ντης Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου