Tuesday, 19 March, 2024

Εργατικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας: Η Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας: Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού

Ο Νομός Πέλλας βιώνει μια πρωτοφανή τραγωδία, χάνονται συνάνθρωποι μας,
η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και ο νομός μας είναι για μια ακόμα φορά ξεχασμένος.
Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και ο φόβος και το άγχος του κόσμου μεγάλο.
Τα νοσοκομεία του Νομού μας, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ότι μπορούν και μάλιστα έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και την βοήθεια τους σε όλους εμάς που έχουμε την ανάγκη τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, όπως και να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς ιατρούς και όλους τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πρέπει να στηρίξει τους υγειονομικούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή (ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αναμόρφωση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ).
Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι πολλές φορές επισημάναμε για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται και να μην ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον αλλά ο καθένας να είναι υπεύθυνος των πράξεων του.
Μετά τις εστίες μετάδοσης που είχαμε στα εποχιακά εργοστάσια υπάρχουν επιχειρήσεις στο Νομό μας ακόμα και τώρα, που στο βωμό του κέρδους αψηφούν την υγεία των εργαζομένων τους και των συνανθρώπων μας που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους με αποτέλεσμα η μετάδοση του ιού να είναι μεγάλη.
Άλλες επιχειρήσεις κρύβουν κρούσματα των εργαζομένων και απλά τους στέλνουν στο σπίτι ώστε να συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί ηεπιχείρηση σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να μην ακολουθείται το πρωτόκολλο που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις ( απολύμανση, καραντίνα ).
Να τονίσουμε ότι ο ρόλος του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντικός και θα έπρεπε να υπάρχει μια δομημένη οργάνωση σε αυτά τα όργανα σε συνδυασμό με την Επιθεώρηση Εργασίας (που παρεμπιπτόντως δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε λόγω της μη στελέχωσης της με προσωπικό) και την Αστυνομία και να είναι αλληλένδετη η λειτουργία τους.
Καλούμε τον καθένα μας να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε λίγη υπομονή και με την βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα που γνωρίζαμε.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου