Thursday, 25 April, 2024

Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών: Εκδήλωση «Η Δημοκρατία απέναντι στον εθνικισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

Σε μια συγκυρία που οι φουντώνουν οι εθνικισμοί, δυναμώνουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, επανακάμπτει απειλητικά η ακροδεξιά

γίνεται προσπάθεια αποενοχοποίησης του φασισμού και του ναζισμού, καλλιεργείται η ρητορική μίσους και η δυσανεξία στην αντίθετη άποψη, στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας, το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας, ο Πολιτιστικός–Ψυχαγωγικός Σύλλογος ΕΚΓ και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, με θέμα: «Η Δημοκρατία απέναντι στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και ομιλητές τους: 1) Άρι Καζάκο, ομ. καθηγητή του Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και 2) Άρη Στυλιανού, αν. καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.


Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, στις 7 το απόγευμα.
Στη συνέχεια θα προβληθεί η βραβευμένη με χρυσή σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και σχετική με το θέμα της εκδήλωσης κινηματογραφική ταινία «Μαζί ή τίποτα» του 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν.
Οι διοργανωτές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου