Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας: Σύσκεψη με τη ΓΣΕΕ

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη Σύσκεψη-Συνέντευξη Τύπου των Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας

παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ προκειμένου να καταγραφούν και να αναδειχτούν τα προβλήματα των εργαζομένων της κάθε περιοχής. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Γκοτζαμάνης Νικόλαος που εστίασε στα κύρια προβλήματα της περιοχής μας από τα πολλά που υπάρχουν.

Επιγραμματικά αναφέρθηκε:

1)Στη φετινή καταστροφή της αγροτικής παραγωγής από τους παγετούς και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που πέρα από τους αγρότες που καταστράφηκαν δεν υπήρχε και πρώτη ύλη για τα εργοστάσια τυποποίησης φρούτων με συνέπεια να μην δουλέψουν όπως έπρεπε και πολύ εποχιακοί εργαζόμενοι να μην μπορέσουν να απασχοληθούν. Σαν συνέπεια αυτής της κατάστασης ζήτησε για τους εποχιακούς εργαζόμενους στα εργοστάσια μεταποίησης φρούτων να ισχύσει ότι και πέρυσι και να βγαίνουν με 50 ένσημα στο ταμείο ανεργίας.

2) Στο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω του κορονοϊού οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί που έχουμε( Άγιος Αθανάσιοςχιονοδρομικό, Λουτρά-Πόζαρ). Με συνέπεια οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων να μείνουν χωρίς δουλειά.

3) Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες.

4) Στα ποσοστά ανεργίας που έχουμε και χτυπάνε κόκκινο.

5) Στην πιθανή κατάργηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Έδεσσας, έναν σταθμό που λειτουργεί για 127 χρόνια, ότι δηλαδή δεν τους βγαίνει στα χαρτιά η λύση είναι το κλείσιμο και όχι η αναβάθμιση.

6) Στην υποβάθμιση στον τομέα υγείας της περιοχής μας, με μεγάλες ελλείψεις ιατρών τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.

Φυσικά τώρα και με τις αναστολές η κατάσταση είναι δραματική. Στο νοσοκομείο της Έδεσσας πάνω από 60 άτομα βγαίνουν σε αναστολή.

7) Στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Σκύδρα και στο ότι απολύθηκαν υπάλληλοι από το υποκατάστημα της Έδεσσας.

8) Στην κατάργηση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Σκύδρας.

9) Στο κλείσιμο του Πανεπιστημιακού τμήματος που είχαμε και στην αδράνεια όσον αφορά το άνοιγμα κάποιου άλλου τμήματος ή κάποιας σχολής του ΟΑΕΔ.

9) Στο οδικό δίκτυο του νομού που βρίσκετε σε απελπιστική κατάσταση και εδώ και 30 χρόνια ακούμε για μελέτες και για προγράμματα που θα ενταχθεί το έργο και ακόμα είμαστε στην αναμονή.

Με λίγα λόγια έχουμε μια συνεχή υποβάθμιση του νομού μας που δεν έχει τέλος.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου