Thursday, 25 April, 2024

Ερώτηση Χήτα για την «Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Εδέσσης» και η απάντηση από το Υπουργείο Υγείας

Σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης προς τον κ. Υπουργό Υγείας για την «Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Εδέσσης»

προς τον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με δημοσιεύματα για σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, λόγω των αναστολών που επιβλήθηκαν, έθεσε τα εξής ερωτήματα: 

1.Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε άμεσα για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας του ως άνω Νοσοκομείου, λόγω των αναστολών εργασίας των υγειονομικών στελεχών του;

2.Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη πρόνοια για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Εδέσσης με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό;

Η απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή από την αναπλ. υπουργό

Απαντώντας στην με αρ. 32/4-10-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κ. Χήτα, με θέμα «Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Εδέσσης», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Για το Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Γιαννιτσών έχουν προκηρυχθεί για τα έτη 2020-2021, δεκαέξι (16) θέσεις κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. και για το Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας αντίστοιχα 16 θέσεις κλάδου Ιατρών ΕΣΥ.

Για το Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Έδεσσας έχουν εκδοθεί από τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε. 17 αποφάσεις πρόσληψης Νοσηλευτικού και Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, σε αντικατάσταση των υπαλλήλων που σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 έχουν βγει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού. Αντίστοιχα, για το Γ.Ν. Πέλλας-Ν.Μ. Γιαννιτσών έχουν εκδοθεί από τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε., τριάντα μία (31) αποφάσεις πρόσληψης Νοσηλευτικού και Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, σε αντικατάσταση των υπαλλήλων που σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 έχουν βγει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού. Τέλος, επισημαίνεται ότι παρόλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τις αναστολές καθηκόντων των Υγειονομικών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους εκ των ενόντων.

Η αναπλ. Υπουργός Ασημίνα Γκάγκα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου