Thursday, 18 April, 2024

Εστίαση: Είσοδος μόνο για τους εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει αλλάξει μόνο τον «ρου» της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, αλλά και το πλάνο της κυβέρνησης σχετικά

με τον τρόπο που θα χωριστούν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.
Κι ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να δημιουργηθούν δύο ειδών ταχύτητες στην εστίαση με τους μαγαζάτορες να επιλέγουν αν θα βάλουν μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους στα μαγαζιά τους (μικτοί ή χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους), φαίνεται πως η αναζωπύρωση της επιδημίας βάζει ξανά στο ντουλάπι το συγκεκριμένο σχέδιο.
Ανατροπή στο παρά πέντε με την εστίαση
Όπως ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη χτεσινή ενημέρωση, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στην εστίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το σχέδιο άλλαξε στο παρά πέντε και εν τέλει αυτό που προκρίνεται είναι οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από τους εσωτερικούς χώρους.
Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν ούτε να απολαύσουν το γεύμα τους στο εσωτερικό ενός εστιατορίου ή να πιουν το καφέ τους μέσα στη καφετέρια, ενώ δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε στο εσωτερικό των κέντρων διασκέδασης.
Μέτρο-μπούσουλας και για το Σεπτέμβρη
Και μπορεί το μέτρο αυτό να μην φανεί τόσο σκληρό σε όσους έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο, καθώς το καλοκαίρι παραδοσιακά υπάρχει προτίμηση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα να αποτελέσουν «μπούσουλα» για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει από Σεπτέμβρη.
Είναι σαφές λοιπόν πως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από το εσωτερικό των μαγαζιών έχει ημερομηνία έναρξης, αλλά όχι λήξης.
Στην… αντίπερα όχθη, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες, έχοντας ως «κάρτα εισόδου» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους… αν και είναι πλέον σαφές ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα επιστρέψουμε σε ένα νέο Lockdown ότι και να λένε στην κυβέρνηση και αυτό δεν θα γίνει γιατί αυξάνονται τα… ύποπτα ή άγνωστα κρούσματα… Εδώ να είμαστε με υγεία και θα το δούμε. Κοντός ψαλμός! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου