Friday, 19 April, 2024

Εστίαση: Ενίσχυση 10.000 ευρώ – Ποιους αφορά

Στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και σχεδόν πέντε μήνες

στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρά η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εκπροσώπους του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρήσεις της εστίασης θα λάβουν ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί περίπου στο 20%-30% του τζίρου που είχαν το 2019, ενώ υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 34.000. Σε ό,τι αφορά στα εστιατόρια, καφέ και μπαρ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εντός του 2020, θα ληφθεί υπόψη ο κύκλος εργασιών που κατέγραψαν σε έναν «κανονικό» μήνα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το ποσό θα είναι μην επιστρεπτέο και η χρηματοδότηση του μέτρου θα γίνει από τους πόρους του ΕΣΠΑ. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη μετά το πέρας της σύσκεψης.  Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ακόμα κι εντός του Απριλίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου