Thursday, 28 March, 2024

Ευρωπαϊκή τιμητική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκαν οι απονομές Ετικέτας eTwinning Σχολείων για το προσεχές έτος, 2023-2024.

Το δημοτικό σχολείο Λουτρακίου είναι μεταξύ των  132 σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) της Ελλάδας που έλαβαν αυτή τη διάκριση. Σε όλη την Ευρώπη βραβεύτηκαν συνολικά 4.485 σχολεία.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με αυτό τον τίτλο είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς, όπως η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές/τριες.

Η ετικέτα eTwinning σχολείου αποτελεί το επιστέγασμα μίας προσπάθειας 8 ετών επιδιώκοντας την εξωστρέφεια, με συνεχή ετήσια έργα που ανέδειξαν τα ‘‘δυνατά’’ σημεία του τόπου μας: φυσικό περιβάλλον, νερό, φρούτα, παράδοση και πολιτισμός. Την προσπάθεια αυτή συνέδραμαν ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων, η τοπική κοινωνία και όλοι οι φορείς της, οι σύλλογοι και η αυτοδιοίκηση, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την αφοσίωση τους στις αξίες, την παιδαγωγική και την αποστολή του eTwinning. Αποτελεί, τέλος, μία αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο του σχολείου, ως προς την  κουλτούρα συνεργασίας, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου