Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΦΚΑ: Απεργία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία – Την Πέμπτη η ψήφιση του ν/σ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με την ψήφιση του.

Υπέρ του νομοσχεδίου κατά την επεξεργασία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρσή του. Σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που απαρτίζουν τον ΕΦΚΑ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και και συγκέντρωση στις 11 έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους σημειώνουν ότι διαλύεται η διοικητική ιεραρχία του φορέα, καθώς εισάγεται το καθεστώς των μετακλητών υπαλλήλων στη βαθμίδα των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, οι οποίοι θα προέρχονται πλέον ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία γνώση κι εμπειρία επί της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του τρόπου διοίκησης ενός υποκαταστήματος, με αποδοχές πρόκληση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του φορέα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι παραδίδεται η τεράστια ακίνητη περιουσία του φορέα και τα περίπου 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα διορίζεται και θα παύεται από τον Υπουργό Εργασίας και θα είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, χωρίς κανέναν κοινωνικό έλεγχο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου