Friday, 29 March, 2024

Ζάεφ για Μητσοτάκη: Η ΝΔ έδωσε μάχες για τη Β. Μακεδονία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τη… στροφή από την… πατριωτική στάση για την υπεράσπιση του Μακεδονικού, σχολιάζει ο πρ. βουλευτής Πέλλας, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σηφάκης

σε ότι έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό και τη συνάντηση με Ζάεφ: “Πόσο δούλεμα, αλήθεια, φάγατε υποκριτές “Μακεδονομάχοι” με τις σάριζες και τα λάβαρα, σας άρπαξαν την ψήφο και τώρα σας αφήνουν να βλέπετε τα αχαμνά του Βουκεφάλα. Που τολμήσατε να μας πείτε ακόμα και “προδότες” και μας διαγράφατε ακόμα και από πολιτιστικούς συλλόγους… Μόνο θλίψη και ντροπή για σας.
Και όλα μόνο και μόνο για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχιστεί η αρπαχτή και η ρεμούλα που διακόπηκε απότομα 4,5 χρόνια και έπρεπε επειγόντως να επανέλθει…
Η πατριωτική συμφωνία που έλυσε εθνικό πρόβλημα πολλών δεκαετιών με την εθνική γραμμή που έδιωξε και τους Τούρκους από την γειτονιά μας δεν αμφισβητείται πια από κανέναν πλην ελαχίστων γραφικών που μοιράζουν επιστολές του… Ιησού”!
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρθηκε στη αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη χώρα του από την ώρα που έγινε πρωθυπουργός πείθοντας μάλιστα και τον Εμάνουελ Μακρόν ο οποίος δεν ήταν και τόσο θετικός.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Τρίτης-όπου συζητήθηκαν «οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ωστόσο οι… ειδήσεις προέκυψαν από τις δηλώσεις του βορειομακεδόνα πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη χώρα μας.
«Έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία ο Κυρ. Μητσοτάκης» είπε ο Ζόραν Ζάεφ κατά την άφιξή του.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κατά την άφιξή του στην χώρα μας μίλησε στο euronews με πάρα πολύ καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «καρφώνοντας» τον μάλιστα αναφέροντας ότι από την ώρα που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μόνο θετικά λόγια είχε για την Βόρεια Μακεδονία.
Συγκεκριμένα ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία».
“«Μεταμορφώσαμε μια συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη και τη φιλία σε μια συμμαχία, μέσω της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, και η Ελλάδα παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της χώρας μας στην επερχόμενη ενταξιακή διαδικασία με την Ευρ. Ενωση», το σχόλιο Ζάεφ μετά τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη”.
Ερωτώμενος μάλιστα για τη σχέση του με τον έλληνα πρωθυπουργό άφησε να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε το γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει στάση απέναντι στη Βορεια Μακεδονία. Ανέφερε συγκεκριμένα:«Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν.»
Ως προς το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Αγκύραςλέγοντας ότι «το θέμα είναι σημαντικό για όλη την περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία. Καταρχάς, εγώ είμαι ο Ζόραν Ζάεφ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και την πετύχαμε μέσα από το διάλογο, προσπαθώντας να δεχθούμε και να προστατεύσουμε τον εταίρο της άλλης πλευράς. Στηρίζω πολύ την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει τα πλοία και στηρίζω την επιτροπή για την αποκλιμάκωση του προβλήματος».
Ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην απόλυτη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως ο πατριδοκάπηλος κ. Μητσοτάκης, είπε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα θέσει βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της Βόρειας Μακεδονίας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Εκμεταλλευόμενος τις εθνικές ευαισθησίες των πολιτών, τους εξαπάτησε με μόνο στόχο να κλέψει την ψήφο τους. Σήμερα τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει έμπρακτα τους γείτονες μας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: “Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”».
ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικά «Μακεδονομάχος, σήμερα «βορειομακεδονομάχος» ο κ. Μητσοτάκης
Καυστικό είναι το σχετικό σχόλιο της Κουμουνδούρου το πρωί της Τετάρτης (δείτε εδώ)
Με πληροφορίες από documentonews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου