Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ημαθία: Απαρηγόρητος ο παππούς της 29χρονης. “14 χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα”

Σε σοκ είναι το πανελλήνιο από τη φρικιαστική υπόθεση με το νεκρό βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί η 29χρονη μητέρα του βρέφους η οποία πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και φέρεται να έριξε η ίδια το 11 μηνών κοριτσάκι της στον ποταμό.

Ο παππούς της 29χρονης, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και ξέσπασε μπροστά την κάμερα του ANT1.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, η μητέρα του άτυχου βρέφους αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως τα τελευταία τουλάχιστον 14 χρόνια. Κάθε φορά που έπαιρνε την αγωγή της η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, ενώ όταν δεν τηρούσε τις δοσολογίες και την συχνότητα δημιουργούνταν προβλήματα.

“Όπως γέννησε δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Δεν ξαναπήγαμε κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές. 14 χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα. Όταν έπαιρνε την αγωγή ήταν πάρα πολύ καλά. Μετά την έπιανε και πήγαινε ξανά μέσα στην κλινική“, σημείωσε ο ηλικιωμένος άνδρας. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί δεν ζήτησαν εκ νέου βοήθεια προκειμένου να αποφευχθεί το φρικιαστικό περιστατικό με τον θάνατο του βρέφους, ο παππούς της 29χρονης δήλωσε πως “ήταν καλά, γιατί να ζητήσουμε βοήθεια. Εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς“.

Με δάκρυα στα μάτια, ο ηλικιωμένος άνδρας πήγαινε να επισκεφθεί τον τάφο της δισέγγονής του που βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα: ”Άσε με να ανάψω το κερί του“, είπε.

Η κηδεία του βρέφους

Η κηδεία για το άτυχο βρέφος έγινε υπό άκρα μυστικότητα και ενώ την ίδια ώρα η μητέρα οδηγούταν στο δικαστικό μέγαρο της Βέροιας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του παιδιού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, και βρέθηκαν παρόντες μόνο κοντινοί συγγενείς.

Η 29χρονη γυναίκα,  πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Και σύμφωνα με πηγές είπε στους αστυνομικούς ότι δεν σκότωσε εκείνη το άτυχο βρέφος της.

Τι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

«Παραδέχομαι ότι πήγα με το παιδί στο φράγμα, όμως δεν το σκότωσα» είπε η 29χρονη μητέρα ενώ όταν ερωτήθηκε από τις αρχές για το συμβάν και πως βρήκε τον θάνατο το άτυχο βρέφος.

Η 29χρονη κατηγορούμενη είπε ότι δεν γνωρίζει πώς το 11 μηνών βρέφος βρέθηκε στα κρύα νερά του ποταμού.

«Η εντολέας μου αρνείται την κατηγορία, ότι δηλαδή σκότωσε η ίδια το παιδί. Έχει ζητήσει προθεσμία 48 ωρών και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να απολογηθεί. Πληροφορήθηκε και η ίδια ότι το παιδί κατέληξε» ανέφερε στα μέσα o δικηγόρος της 29χρονης κατηγορούμενης, Αντώνης Μπιδέρης.

Παράλληλα έγινε και η νεκροψία-νεκροτομή στο 11 μηνών άτυχο βρέφος, και το αποτέλεσμα αναφέρει ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό.  Που σημαίνει ότι το άτυχο κοριτσάκι ήταν ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του φράγματος. Η 29χρονη κατηγορούμενη-μητέρα έφυγε με το κοριτσάκι της από τον Σταυρό της Ημαθίας όπου ζούσε με τους γονείς της.

Αναχώρησε την παραμονή της πρωτοχρονιάς και γύρισε την επόμενη ημέρα αλλά χωρίς το μωρό.

Η οικογένειά της κινητοποίησε αμέσως τις έρευνες και δυστυχώς το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού βρέθηκε στα παγωμένα νερά του ποταμού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου