Tuesday, 19 March, 2024

Ημαθία: Θρήνος για τον 35χρονο Ανέστη που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά έβαλε τέλος στη ζωή του

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Μακροχώρι Ημαθίας από τον θάνατο του 35χρονου Ανέστη.

Ο Ανέστης αν και βρέθηκε στη λίστα των διασωθέντων του τροχαίου δυστυχήματος το 2003 στα Τέμπη όπου 21 μαθητές σκοτώθηκαν, μετά από αλλεπάλληλα χειρουργεία το σώμα του επανήλθε όμως τα τραύματα στην ψυχή του δεν επουλώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα 22χρόνια μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή να δώσει τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ήταν ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που είχαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην εξόδιο ακολουθία του 35χρονου που έδωσε τέλος στη ζωή του με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, ο Ανέστης ήταν μοναχικός, σπάνια μιλούσε. Εργαζόταν έχοντας τυπικές σχέσεις με τους συναδέλφους του. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα όσα συνέβησαν και έδωσε τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στη θλίψη το Μακροχώρι.

«Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές»

Ο 35χρονος όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού προσπάθησε να πάει την ζωή του ένα βήμα παρακάτω μέσα από την δουλειά του καθώς εργαζόταν ως μόνιμος φύλακας αρχαιοτήτων όμως δεν τα κατάφερε. «Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές. Έκανε προσπάθειες και πολλές, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε χάσει με τόσο βίαιο τρόπο την αθωότητα του, που ενώ η εικόνα του ήταν μια χαρά η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό – νεκρό. Λίγα χρόνια μετά χώρισαν και οι γονείς κι έμεινες αυτός με τον πατέρα του και οι αδελφές του με την μάνα τους. Έγιναν πολλά στην οικογένεια που ο Ανέστης δε μπόρεσε να διαχειριστεί».

Σύμφωνα με εκείνους που τον γνώριζαν καλά ο 35χρονος ήταν πάντα κλειστός χαρακτήρας, σπάνια μιλούσε και μοναχικός. Στην εργασία του ήταν πάντα τυπικός, όμως κι εκεί δεν ήθελε πολλά πολλά με τους συναδέλφους του.

Η εκδρομή που μετατράπηκε σε τραγωδία

Ήταν Κυριακή 13 Απριλίου 2003, όταν 21 μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από σχολική εκδρομή στην Αθήνα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους σε ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου