Thursday, 25 April, 2024

Ημερίδα στην Πέλλα, για την κλιματική αλλαγή: “Ποιός; Ο κακός μας ο καιρός”;

Την Πέμπτη 22/04 πραγματοποιήθηκε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WEBEX, η Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με τίτλο: “Ποιός; Ο κακός μας ο καιρός”;

που διοργάνωσαν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Πέλλας Ελισάβετ Φράγκου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο ρόλος του σχολείου και οι προσεγγίσεις ευαισθητοποίησης σε στο μεγάλο και παγκόσμιο θέμα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Επίσης, συζήτησαν τρόπους δραστηριοποίησης με τους μαθητές/τριές τους, ώστε να είναι σε θέση να δράσουν ατομικά και συλλογικά, για την προστασία του περιβάλλοντος σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
Κεντρική εισηγήτρια της Ημερίδας, ήταν η Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την ΕΑΑ (Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη) των Ηνωμένων Εθνών (UNECE), Προϊστάμενη Μονάδας για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη ΥΠΠΑΝ Κύπρου.
Τη συζήτηση και τις δραστηριότητες που ακολούθησαν το θεωρητικό πλαίσιο, συντόνισαν το μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, Θοδωρής Παπαϊωάννου και η ΥΣΔ ΔΠΕ Πέλλας, Ελισάβετ Φράγκου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου