Friday, 29 March, 2024

Ηχηρές απουσίες στο ζήτημα για το κλείσιμο της ΜΕΘ Έδεσσας

Το θέμα της απομάκρυνσης της ΜΕΘ από την Έδεσσα, έχει και κάποιους “απόντες”, που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει θέση ή δεν παραβρέθηκαν στις συλλογικές κινητοποιήσεις.
Καταρχήν, είναι ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, που πριν πάρει αυτή την θέση ήταν Διευθυντής του Διοικητικού Προσωπικού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας!
Ο άνθρωπος που έχει στη Διοικητική του αρμοδιότητα τα Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας, σίγουρα ξέρει πολλά (για το πώς φτάσαμε ως εδώ) αλλά τηρώντας την πάγια τακτική του, αποφεύγει να μιλά δημόσια.
Κατά την άποψη μας, αν δεν μπορεί να πάρει θέση (λόγω του ότι έχει διοριστεί από αυτή την Κυβέρνηση) θα έπρεπε να ενημερώσει τον κόσμο, για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Ένα άλλο πρόσωπο, που δεν πήρε θέση, είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής. Έπρεπε να μιλήσει και όχι να σιωπά ηχηρά. Όφειλε να καταθέσει την άποψη του, ασχέτως κομματικών πεποιθήσεων.
Πρόσφατα μάλιστα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δώρισε έναν έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο, για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι αυτό το μηχάνημα πηγαίνει πακέτο με την ΜΕΘ.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την άλλη, γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν αναισθησιολόγοι και άλλες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού-όπως όλοι ξέρουμε επίσης, πως τα σοβαρά περιστατικά και των δύο νοσοκομείων διακομίζονται στη Θεσσαλονίκη και δεν μένουν ούτε στο ένα ούτε στο άλλο!-και θα έχει κάνει σχετικές επαφές και συζητήσεις, όμως όλα όσα γνωρίζει θα έπρεπε να ακουστούν.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, που ενώ συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας (έστω και για λίγο και κατέθεσε την άποψη του, γιατί βρισκόταν στον εσπερινό του Αγίου Ιλαρίωνος, στους Προμάχους) στη χθεσινή κινητοποίηση που έγινε έξω από το Νοσοκομείο της Έδεσσας, δεν εμφανίστηκε, ενώ οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Σκύδρας ήταν εκεί.
Δεν γνωρίζουμε αν έχει αιτιολογήσει την απουσία του, ωστόσο χτες δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλμωπίας, για αυτή του την απουσία. Τέλος (αν και υπάρχουν και άλλοι “ιθύνοντες” που δεν ακούστηκε η φωνή τους (πέραν των τριών βουλευτών της ΝΔ Πέλλας), ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, ίσως νομίζει πως το ζήτημα δεν τον αγγίζει… όμως όταν αρχίσει να δέχεται πίεση το νοσοκομείο των Γιαννιτσών, κάποιοι θα ρίξουν ευθύνες… τυπικά, για να δείξει τη στήριξη του, έπρεπε να δώσει το παρών.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου