Friday, 19 April, 2024

Η αλήθεια για τους αξονικούς των νοσοκομείων Γιαννιτσών – Έδεσσας

Σε ότι έχει να κάνει με τα γεγονότα, και το ‘’ξεκαθάρισμα’’ του που θα πάει τι, και με ποιο πρόγραμμα ποιος αξονικός, επικοινωνήσαμε

με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο, ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία του τι λέγεται, όμως με βάση τα γεγονότα, θα σας πω ότι εγώ διοικώ την 3η ΥΠΕ, με τις 2 νοσηλευτικές μονάδες της Πέλλας. Των Γιαννιτσών και της Έδεσσας. Από την πρώτη μέρα που τοποθετήθηκα προσπάθησα να εντάξω αξονικό στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, διότι ενημερώθηκα ότι από το 2013 δεν λειτουργούσε… με το προηγούμενο ΕΣΠΑ όμως ήταν χαμένη υπόθεση, διότι είχε απενταχθεί και η μια εταιρία κατήγγειλε την άλλη…

Τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι οι πολίτες που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια πως θα επιτευχθεί και για τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας, η εξαγορά αξονικών τομογράφων, 16 τομών, με τη συμβολή όλων».

Στο ερώτημα του ‘’Λόγου της Πέλλας’’ πόσο σύντομη θα είναι η διαδικασία, ο κ. Κίρκος απάντησε ότι «Και για τα δύο νοσοκομεία η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η ίδια. Το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος θέλει να γίνουν τα πάντα εξ αρχής, να εγκριθούν και να τηρηθούν οι όροι χρήσης, όλες οι προδιαγραφές από ακτινοφυσικό, όπως ανάλογα έγινε στην Κοζάνη,  αφού τοποθετηθεί ο ανάλογος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, όπου χρειάστηκε 6 μήνες για να δοθεί η άδεια… Διότι μόνο η εξαγορά είναι το εύκολο στάδιο».

Οπότε, θεωρείται αβάσιμη η αιτιολογία για το νοσοκομείο της Έδεσσας, πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα γιατί χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες, σε αντίθεση με αυτό των Γιαννιτσών. Η διαδικασία θα είναι η ίδια και για τα δύο νοσοκομεία του νομού, εφόσον μετά την τοποθέτηση, το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος, αναλαμβάνει να κάνει τις προβλεπόμενες μετρήσεις, να στείλει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, το προσωπικό να καταρτιστεί στην τεχνολογία της νέας συσκευής, να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες δοκιμαστικές ακτινοβολίες, να δοθεί η έγκριση λειτουργίας του κάθε νέου αξονικού τομογράφου και στη συνέχεια να τεθεί ο τομογράφος σε λειτουργία!

Σε ότι αφορά την… ατυχή δήλωση προς το πρόσωπο του κ. Βουδρισλή, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, δήλωσε στον ‘’Λόγο’’ ότι: «Ίσως δεν κατανοήθηκε σωστά, και αυτό είναι ατυχές! Είπα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή – σε τηλεφωνική επικοινωνία- ότι στην ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας ήταν ατυχές να εμπλακεί βουλευτής του νομού – ώστε να μη δημιουργούνται ζητήματα -και επίσης είπα ότι είναι ένας ικανός διοικητής…».

Δείτε εδώ το ακριβές απόσπασμα από το ΔΣ του Νοσοκομείου και την έγκριση του ποσού των 350.000 ευρώ για την αγορά αξονικού για τα Γιαννιτσά.

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου