Wednesday, 24 April, 2024

Η αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γιαννιτσών – Αλέξάνδρειας – Νησελίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας

Η αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γιαννιτσών – Αλέξάνδρειας – Νησελίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας

Το τρίτο θέμα του ΔΣ της Τρίτης 21ης Ιουλίου, αφορούσε τη ‘’Διατύπωση γνώμης σχετικά με τη «Διερεύνηση της αναβάθμισης του οδικού τμήματος Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – ΑΚ Νησελίου». Η εισήγηση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Κ. Δεληγιαννίδη όπου παρουσίασε στο Σώμα την αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας από συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο όπου είχε δοθεί. Κατόπιν εξέτασης των στοιχείων και προτάσεων ο δήμος συμπερασματικά έκρινε ότι οι τρεις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις δε διαφέρουν στο κομμάτι που αφορά τον δήμο.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη αναβάθμιση, η οδός θα συνδέει άμεσα την πόλη των Γιαννιτσών με την Εγνατία οδό, θα κατασκευαστεί κατάστρωμα με μεγαλύτερο πλάτος από το υφιστάμενο, θα κατασκευαστούν οι απαραίτητοι κόμβοι, παράπλευρο οδικό δίκτυο, νέα γέφυρα στον ποταμό Λουδία ενώ θα απαιτηθούν και απαλλοτριώσεις, που δεν έχουν γνωστοποιηθεί από τα μέχρι στιγμής δεδομένα των μελετητών.

Όλα αυτά φυσικά ακόμη στη… σφαίρα της φαντασίας και μίας προοπτικής μελλοντικής! Πόσο μακρινής θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει κάποιο Πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο ή αν έχουν ήδη γίνει κάποιες ενέργειες, που δε διευκρινίστηκε κάτι τέτοιο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που έκανε την εισήγηση, ούτε τον δήμαρχο. Ωστόσο, και το ενδιαφέρον των επικεφαλείς και συμβούλων της Αντιπολίτευσης ήταν κάτι παραπάνω από… χλιαρό, και το θέμα πέρασε έτσι… Προς το παρόν βέβαια, το ‘’λέει’’ και ο τίτλος της εισήγησης, πρόκειται περί ‘’διατύπωσης γνώμης’’ και ‘’διερεύνησης’’.

Ένα επιπλέον ζητούμενο είναι το ποσό που δόθηκε στην εν λόγω ‘’Σύμπραξη Μελετητικών Γραφείων…’’ καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για αυτό.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου