Saturday, 20 April, 2024

Η ανακοίνωση του «ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΑΕ» για την πυρκαγιά στην εταιρία

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

από βιοαέριο της εταιρείας «ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΑΕ», που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή της Κρύας Βρύσης Πέλλας.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε στεγασμένη αποθήκη αναλώσιμων υλικών και εξοπλισμού καθαριότητας της μονάδας, καταστρέφοντας μέρος των αποθηκευμένων υλικών.

Ο καπνός που προκλήθηκε κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ήταν πυκνός, χάρις, όμως, στα ειδικά πυράντοχα δομικά υλικά του κτιρίου, η φωτιά περιορίστηκε κατά βάση στο χώρο που εκδηλώθηκε, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της ζημιάς. Ουδείς εργαζόμενος διέτρεξε κίνδυνο. Εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τηρώντας πιστά τις διαδικασίες ασφαλείας, διεκόπη άμεσα η λειτουργία της μονάδας και εκλήθη η Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέφθασε άμεσα και, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κατέσβησε πλήρως τη φωτιά πολύ σύντομα.

Η Διοίκηση του Βιοαερίου Πέλλας ΑΕ ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών για την άμεση κινητοποίηση και την αποτελεσματική επέμβασή της, τους εργαζόμενους της εταιρείας για την έγκαιρη, ψύχραιμη και συντεταγμένη αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και όλους όσους επικοινώνησαν για να ενημερωθούν για το συμβάν για το ενδιαφέρον τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου