Thursday, 25 April, 2024

Η αναπλ. Υπουργός Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης Θ. Φωτίου στην Αριδαία και την Έδεσσα

Ανέλυσε λεπτομερώς την χορήγηση από τον Φλεβάρη του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης σε 700.000 πολίτες σε όλη τη χώρα

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου και ανοικτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών δομών, εκπρόσωποι εργαζομένων και πολλοί πολίτες.

fotiouedessa

Μαζί της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας με τον συντονιστή της Πέτρο Γάγκλιου και οι δύο βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην ομιλία της, αλλά και απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις των παρευρισκομένων, η Υπουργός ανάλυσε την απόφαση χορήγησης του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης σε 700.000 πολίτες από 01/02/2017, την πολιτική στήριξης των κοινωνικών δομών ( βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ΚΔΑΠ δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ κλπ) , τα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Στην Αριδαία το απόγευμα συναντήθηκε με όλους τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών στην Αλμωπία αλλά και με εκπροσώπους φορέων από όλες τις περιοχές της Πέλλας.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας, όπου η Υπουργός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Υποσχέθηκε να εξετάσει 3 θέματα για την Αλμωπία: την χορήγηση αυτοκινήτου στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, την έγκριση στην Αριδαία πιλοτικής στήριξης των Ρομά ( μαζί με άλλα 10 πόλεις της χώρας) και εξέταση της χρηματοδότησης του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Ακόμη ανακοίνωσε την επάνδρωση του τμήματος κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου με δύο επιπλέον εργαζόμενους.

Η αναπλ. Υπουργός Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης Θ. Φωτίου στην Αριδαία και την Έδεσσα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου