Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της Αριδαίας

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αριδαίας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
“Χρόνια πολλά στην Αριδαία, χρόνια πολλά στην ακριτική Αλμωπία, που πάντα τιμά με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια τους ήρωες που πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση της πόλης. Η 4η Νοεμβρίου έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του εορτασμού των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, πολιούχων της Αριδαίας. Οι αγώνες που σημάδεψαν την απελευθέρωση της περιοχής και ολόκληρης της Μακεδονίας μας είναι πιο επίκαιροι από ποτέ και, για το λόγο αυτό, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση έτσι, ώστε, με συνεννόηση και σύμπνοια να κερδίσουμε νέες “μάχες” στην καθημερινότητα μας και στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή στην μεγαλειώδη παρέλαση” δήλωσε η κα. Αηδονά μετά το πέρας των εκδηλώσεων.


Η δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνδρου και Ιωαννικίου παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.
Έπειτα, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία ξεχωριστή νότα έδωσαν οι δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμωπίας με τις παραδοσιακές-πολύχρωμες φορεσιές τους.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ως Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, οι κ.κ. Βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης-Εκπρόσωπος Βουλής και Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρώην Βουλευτές και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου