Saturday, 20 April, 2024

Η εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίμνης

και την υποστήριξη της ΔΔΕ Πέλλας, με τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.


Το αφιέρωμα με τίτλο: «Ανθεί και φέρει κι άλλο», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΠ.
Με αναφορές στην τραγική αυτή περίοδο στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου και με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Λάζαρου Τσορμπατζίδη και Στέλλας Καμπουρίδου, το σύνολο των συμμετεχόντων συγκλόνισαν με τις ερμηνείες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=7Jw-JeOdpPA


Την προετοιμασία των μαθητών του Παραδοσιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών επιμελήθηκαν ο Δημήτριος Μανούσης και ο Αλέξης Στεφανίδης, ο πρώτος καθηγητής λύρας πανελλαδικά.


Την εκδήλωση πλαισίωσε με δρώμενο ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίμνης. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Θεοδόσης Κυριακίδης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου