Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η εκδήλωση του Δήμου Σκύδρας και του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας για την ασφαλή οδήγηση δικύκλων

Μια ακόμη σημαντική εκδήλωση υλοποίησε με επιτυχία ο Δήμος Σκύδρας έχοντας ως συνδιοργανωτή τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Σκύδρας (Α.ΜΟ.Σ.Σ.)

και με ένα θέμα κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας, δηλαδή, την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή οδήγηση δικύκλων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 με εισηγητή τον Γιώργο Καραμέρη Μηχανολόγο Μηχανικό , Εκπαιδευτή Ασφαλούς Οδήγησης και μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου επισήμανε ότι «μαγκιά είναι να ζεις, ν΄απολαμβάνεις τη ζωή με τους ανθρώπους σου, να δημιουργείς και να σκορπάς χαρά κι όχι λύπη και θρήνο από τις ψευτομαγκιές στην οδήγηση… από τον ψευτοτσαμπουκά, από τον εγωισμό και τα νεύρα… από τις ανεύθυνες επιλογές όταν οδηγάμε χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη ασφαλείας, όταν επιδεικτικά παραβιάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Είναι μεγάλη αδικία κι αμαρτία πραγματικά, να θρηνούμε ανθρώπους που χάθηκαν στην άσφαλτο.
Από τα πρώτα μαθήματα στη Νομική, μας δίδασκαν ότι στην Ελλάδα ισχύει το αμυντικό σύστημα οδήγησης. Παιδεία και πολιτισμός στην οδήγηση! Σεβασμός σε πεζούς και οδηγούς! Σεβασμός στον Κ.Ο.Κ.
Φοράμε ζώνη, όχι για να μην μας γράψει ο τροχονόμος, αλλά γιατί πραγματικά σώζει ζωές».
Η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε θερμά για τη συνδιοργάνωση τον Α.ΜΟ.Σ.Σ. και τον εκπρόσωπό του Νίκο Μανώλογλου (ο οποίος απηύθυνε αντίστοιχο χαιρετισμό) κι όλους τους φίλους της ελεύθερης κι ασφαλούς οδήγησης δίκυκλων οχημάτων.


Επίσης, ευχαρίστησε τον ομιλητή Γιώργο Καραμέρη που με εύστοχο και παραστατικό τρόπο ανέλυσε το θέμα, την αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαρία Γιακαμόζη και τα στελέχη του Δήμου, τους χορηγούς της εκδήλωσης που από τη δική τους γενναιόδωρη προσφορά κληρώθηκαν στους παριστάμενους 20 κράνη και βεβαίως όλους τους συμμετέχοντες ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Moto Cross Γιάννης Τουρατζίδης κι όσους με οποιοδήποτε τρόπο στήριξαν την εκδήλωση.
Ας μη ξεχνάμε, λοιπόν, ότι η τήρηση του Κ.Ο.Κ, η ασφαλής, υπεύθυνη και προσεκτική οδήγηση και συμπεριφορά σώζει ζωές!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου