Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και το Ίδρυμα «Υφαντής» αρωγοί στο συσσίτιο, στα Γιαννιτσά!

Η ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα» Ελένη και Βασίλειος Υφαντής» στηρίζουν με δωρεά ύψους $25.000 καναδικών δολαρίων

το έργο του καθημερινού συσσιτίου Γιαννιτσών, παρέχοντας γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα Γιαννιτσά, μία πόλη 40.000 κατοίκων, μπορεί να είναι υπερήφανη για την εθελοντική δράση της κοινότητας με πρωτοστάτη τον Πατέρα Ιωάννη Σπυρίδη, ακούραστο υπερασπιστή όσων χρειάζονται βοήθεια. Οι εθελοντές ετοιμάζουν τα γεύματα και τα διανέμουν καθημερινά, ενώ λειτουργούν παράλληλα το κοινωνικό παντοπωλείο, παρέχοντας απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό σε 150 οικογένειες. Επιπλέον, προσφέρουν μαθήματα μουσικής, χορού, φωτογραφίας, πρώτων βοηθειών και οργανώνουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών για την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το δωρεάν καθημερινό συσσίτιο είναι μία ξεχωριστή μονάδα φροντίδας, η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά από τον Πατέρα Ι. Σπυρίδη και την ομάδα εθελοντών του.

Όσοι δεν έχουν καθόλου εισόδημα ή έχουν ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 5.000€ μπορούν να κάνουν εγγραφή ως λήπτες συσσιτίου ώστε να λαμβάνουν καθημερινά γεύματα. Το κοινωνικό κέντρο διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας και υποδομές, που φιλοξενούν μαθήματα για 400 παιδιά, τα οποία διεξάγονται από 80 εθελοντές καθηγητές. Παράλληλα, όσοι δεν δύνανται να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες, μπορούν να εγγραφούν στο ιατροφαρμακευτικό κέντρο ώστε να λάβουν ιατρική φροντίδα από εθελοντές γιατρούς.
Το «κοινωνικό παντοπωλείο» λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα με σκοπό να βοηθάει τις 150 οικογένειες που έχουν εγγραφεί για να λαμβάνουν βοήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο παντοπωλείο δωρίζονται αγαθά και τρόφιμα από όσους θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και στη συνέχεια αυτά αναδιανέμονται σε όσους τα χρειάζονται. Οι ανάγκες της κάθε οικογένειας διευθετούνται ξεχωριστά με την παροχή ενός μηνιαίου κουπονιού, σύμφωνα με το εισόδημά της και των αριθμό των μελών της.
Η εθελόντρια καθηγήτρια αγγλικών Dorcas Kirigo από την Κένυα η οποία μετακόμισε στα Γιαννιτσά το 2004, δήλωσε: «Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί. Με βοήθησαν και με καλωσόρισαν με πολλή αγάπη και όταν παίρνεις αυτή την αγάπη, θέλεις να την ανταποδόσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ εθελοντικά εδώ. Η δουλειά που συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντική, επειδή οι άνθρωποι την χρειάζονται πραγματικά. Επίσης, τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας βοηθούν τους μαθητές να αλλάξουν το μέλλον τους. Η οικονομική κρίση έφερε πιο κοντά την κοινότητα και την ένωσε. Οι άνθρωποι άνοιξαν την καρδιά τους και προσφέρουν όλα όσα έχουν».
Η Χορηγός της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Καναδά, Ελένη Υφαντής, έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της στο Τορόντο, ποτέ δεν ξέχασε τους ανθρώπους πίσω στην Ελλάδα, τα παιδιά που δεν είχαν τίποτα για τα Χριστούγεννα και όσους ζουν σε καθεστώς φτώχειας. «Το μόνο που εύχομαι είναι περισσότεροι άνθρωποι να ενδιαφερθούν και να κάνουν ο,τι μπορούν για να βοηθήσουν την σίτιση των παιδιών στην Ελλάδα», δήλωσε η κα. Υφαντής. 

Ο Πατήρ Ι. Σπυρίδης και η ομάδα εθελοντών του, μέσα από το φιλανθρωπικό τους έργο δίνουν την δυνατότητα σε όσους το έχουν ανάγκη να φροντίσουν τις οικογένειές τους και να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους. Το έργο τους είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.
Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά
Η Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που επιδιώκει να καταπολεμήσει τη φτώχεια στην Ελλάδα παρέχοντας χρηματική ενίσχυση σε αξιόπιστους οργανισμούς για την παροχή τροφίμων, υγειονομικής περίθαλψης και άλλων σχετικών υπηρεσιών σε όσους έχουν ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο website μας https://ca.thehellenicinitiative.org/ ή επικοινωνήστε με την κα. Victoria Bucovala, Director of Operations, τηλ. Canadavictoria.boucovala@ca.thehellenicinitiative.org; +1416-572-7324

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου