Thursday, 25 April, 2024

Η επικίνδυνη χωματερή του στρατοπέδου Καψάλη στα Γιαννιτσά και η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εντός του στρατοπέδου Καψάλη στα Γιαννιτσά, απέναντι από το μεγάλο σούπερ μάρκετ, έχει δημιουργηθεί μια άκρως επικίνδυνη

αλλά και προφανώς παράνομη χωματερή, ανεξέλεγκτη και κυρίως απροστάτευτη με τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι τεράστιες, δείχνοντας προφανή έλλειψη επίγνωσης για τον κίνδυνο στον οποίο βάζει συνολικά την κοινότητα των Γιαννιτσών… Αυτή η κατάσταση βέβαια συνεχίζει εδώ και μια 15ετια, δεν είναι τωρινή για όσους γνωρίζουν και ο “Λόγος της Πέλλας” προ 12ετιας είχε καταγράψει την κατάσταση. Οι τότε “αρμόδιοι” είχαν πει πως θα μεριμνήσουν για να μαζευτούν όλα τα απορρίμματα, στρώματα, πεταμένα κρεβάτια και ότι άλλο υπήρχε… όπως φαίνεται στις φώτο, όχι μόνο δεν μαζεύτηκαν, αλλά η “άτυπη χωματερή” επεκτάθηκε!

Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τα σπίτια της πόλεως πραγματοποιείται εναπόθεση μεγάλου όγκου σκουπιδιών, κουφαριών, επικίνδυνων υλικών και μπάζων απορριμμάτων και μπάζων-τη δυσωδία την αντιλαμβάνεται κανείς από πολύ μακριά-μάλιστα σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τον τόπο και οφείλουν όλοι να σωφρονιστούν κατά παράβαση κάθε λογικής, νόμων αλλά και οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.
Απορίας δε άξιο είναι ότι κάποτε η πύλη εισόδου στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν κλειδωμένη από τους υπαλλήλους του Δήμου ενώ τώρα είναι διάπλατα ανοιχτή όλο το 24ωρο. 
Η έκθεση των πολιτών σε μαζικό υγειονομικό κίνδυνο-εν μέσω μάλιστα covid19- αλλά και στην έκθεση μιας ολόκληρης πόλης, στον κίνδυνο πυρκαγιάς είναι μεγάλη. Όπως επίσης τραγική είναι η εικόνα εγκατάλειψης, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που κατά καιρούς η σχετική υπηρεσία του Δήμου ευαγγελίζεται ότι έχει. Φυσικά, πέντε βρωμιάρηδες που υπάρχουν παντού, δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των πολιτών, ούτε ο κάθε δήμαρχος πηγαίνει και πετάει εκεί τα… μπάζα του, όμως έτσι κι αλλιώς, είναι ευθύνη του δήμου και των αντίστοιχων υπηρεσιών η καθαριότητα και περισυλλογή.
Καλούμε τους υπεύθυνους να λάβουν τα μέτρα τους, ούτως ώστε να μην είμαστε οι επόμενοι που θα θρηνήσουμε απώλειες συνανθρώπων, αλλά και κατοικιών για τους λόγους που προαναφέραμε.
Από τον Θ.Σ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου