Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η «επιμόρφωση» για ισότιμη αντιμετώπιση των Λοάτκι+ έτοιμη να μπει στα σχολεία!

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφώσεων με αντικείμενο την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των ατόμων της κοινότητας Λοάτκι+ στη Δημόσια Διοίκηση.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των ατόμων της κοινότητας Λοάτκι+,  εισήγαγε στον προγραμματισμό του, επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Διασφάλιση της Ισότητας των Μελών της Κοινότητας Λοάτκι+ στη Δημόσια Διοίκηση”.

Η συγκεκριμένη δράση επενδύει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, στην κατεύθυνση της προσέγγισης και της διαχείρισης της διαφορετικότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εργασιακό περιβάλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, τρία πιλοτικά επιμορφωτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν εντός του Μαΐου, με τη συμμετοχή εκπαιδευόμενων  από υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι επιμορφώσεις έγιναν από εισηγητές/ριες, μέλη του Μητρώου του ΕΚΔΔΑ με μεγάλη εμπειρία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε ζητήματα Λοάτκι+.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΚΔΔΑ.

Δείτε εδώ

Οι τρανσέξουαλ είναι γνωστό ήδη ότι μπαίνουν και στα ελληνικά σχολεία για να διδάξουν (υποτίθεται) τη διαφορετικότητα… σε πολλές χώρες σημειώνονται εγκλήματα μίσους και δηλώνουν ότι όσο αλλάζει ο κόσμος από μικρά τα παιδιά πρέπει να πληροφορούνται ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα, αλλά… όσα θέλουν αυτοί, προφανώς,… με την ίδια λογική θα έπρεπε να διδάσκεται στα αγοράκια ο σεβασμός στο γυναικείο φύλο, γιατί οι γυναικοκτονίες είναι συλλήβδην περισσότερες παγκοσμίως!

Το αμερικάνικο «πρότυπο»

Στην Αμερική λοιπόν, ήδη  μπαίνουν σε νηπιαγωγεία και κάνουν σε παιδάκια 2 ετών μάθημα σεξοuαλικής διαπαιδαγώγησης.

Τραβεστί μεταφέρθηκαν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς έτσι ώστε να μπορούν να ενημερωθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία για τα θέματα των τρανσέξουαλ.

Άτομα που φορούν ρούχα του αντίθετού τους φύλου διαβάζουν ποιηματάκια και τραγουδούν στιχάκια ειδικά μελετημένα «για να διδάξουν στα παιδιά να αποδέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα». (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας). Οι ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών λένε ότι τα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητα ώστε τα παιδιά να μπορούν να «βλέπουν ανθρώπους που αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς των φύλων» με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους. Όπως αναφέρουν, θέλουν να επηρεάσουν από νωρίς τα παιδιά των δύο και 3 ετών γιατί, όπως λένε, σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά δεν κάνουν ακόμη διακρίσεις.

Οι «παραστάσεις» είναι ιδέα του Thomas Canham, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Η κορυφαία ψυχοθεραπεύτρια παιδιών Dilys Daws, συγγραφέας του βιβλίου Finding Your Way With Your Baby, φοβόταν ότι τα μαθήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα μικρά παιδιά και να μπερδέψουν μακροπρόθεσμα τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα.

Είπε: “Επικρατεί αυτή η άποψη τελευταία ότι ο όρος “τρανσέξουαλ” είναι μια “συνήθης κατάσταση.” Ακούγεται τόσο πολύ που ίσως κάνει τα παιδιά να σκέφτονται ότι μπορεί να είναι τρανσέξουαλ, ενώ διαφορετικά δεν θα τους περνούσε από το μυαλό”.

“Αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό τα περισσότερα μικρά παιδιά να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Ίσως επειδή ταυτίζονται με έναν γονέα ή έναν αδελφό”.

Ο Norman Wells, διευθυντής της Family Education Trust, δήλωσε: “Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σχετικά με αυτό το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να στρεβλώσει την αντίληψή μας για το φυσιολογικό και το ότι αρνείται κάτι τόσο θεμελιώδες όσο η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών”. Η οργάνωση Drag Queen Story Time (DQST) με επικεφαλής τον κ. Canham πραγματοποιεί επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς στο Λονδίνο. Ο κ. Canham, 26 ετών, ξεκίνησε την οργάνωσή του νωρίτερα αυτό το χρόνο απ’ όταν είδε μια παρόμοια καμπάνια στις ΗΠΑ. Είπε: “Ενθουσιάστηκα όταν σκέφτηκα πως θα μπορούσαν τραβεστί να διαβάζουν σε παιδιά”.

“Τελικά, είναι καλλιτέχνες, είναι καλύτεροι από επαγγελματίες! Είναι ακριβώς αυτό που θέλουν τα παιδιά”… και κάπως έτσι με την εγκύκλιο που εκδόθηκε και στην Ελλάδα, θα δούμε στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να… διδάσκουν τρανς! Από την άλλη, να μην ξεχνάμε τα ταμπού των Ελλήνων με το sex. Όχι, τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός, πρέπει να μαθαίνουν σωστά σε μικρή ηλικία τι συμβαίνει γύρω τους, να αγαπάνε το σώμα τους, όχι από φίλους και ιντερνετ με “γνώσεις” πασαλείμματα, που δεν λύνουν απορίες… αλλά προσθέτουν άγνοια στο μυαλό τους. Με νέους και νέες να ντρέπονται να ρωτήσουν τι είναι και πώς πρέπει να είναι η σωστή προφύλαξη και να καταλήγουν να κάνουν αμβλώσεις ή να κολλάνε ΣΜΝ. Όλα όμως στη σωστή ώρα και πρώτα από τους γονείς… για να μην πιάσουμε τη δασκάλα με την ταινία αγόρια στο ντουζ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου