Friday, 29 March, 2024

Η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας – Βραβεύσεις επιχειρήσεων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε μια κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας

και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην Έδεσσα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές του Νομού Πέλλας Γ. Καρασμάνης, Β. Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο Δήμαχος Αλμωπίας, Χ. Μπάτσης, η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος του Περ. Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Ζορπίδης ο Ταξίαρχος εκπρόσωπος του Στρατηγού κ. Γεώργιος Χρίστενας ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Περδικάτσης, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής Ζώης Νιώτης, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Δημήτριος Γεωργιτσας, ο Διοικητής τροχαίας Γιαννιτσών Βασίλειος Πλούγαρλης, Εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς Αλγιανάκογλου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, κα.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Ι. Τζαμτζής.Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα που αλλάζει και τη συμβολή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την έξοδο από τη κρίση. Τις εμπροσθοβαρείς δράσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση της Μεσαίας τάξης, που κατά γενική ομολογία επλήγησαν κατά τη προηγουμένη δεκαετία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νοικοκυριά και τη μείωση του συντελεστή φορολογίας (κατά ένα έτος νωρίτερα) που δημιουργούν έμμεσα αύξηση εισοδήματος και καταναλωτικής δύναμης. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες διεκδικήσεις και πιέσεις για τον Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του υπέρογκου μη μισθολογικού κόστους, τη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, τη δημιουργία τράπεζας Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης κ.α..
Αναφέρθηκε στη δυναμική των εξαγωγικών επιχειρήσεων καθώς και στις δυνατότητες που πρέπει να υπάρξουν συντονισμένα από τα Επιμελητήρια και την Περιφέρεια για κοινή προβολή των προΪόντων και το άνοιγμα νέων αγορών. Επίσης τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες για να επενδύσουν στη καθαρή ενέργεια και προτάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια με τις χρήσεις γης και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εξετάσεις των φακέλων.
Ειδική αναφορά έκανε στα ευρωπαϊκά προγράμματα που έτρεξαν μέσα στο έτος 2019 καθώς και στα αναμενόμενα για το 2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων καθώς και τη στενή συνεργασία που υπάρχει με τη περιφέρεια τον ΕΦΕΠΑE και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ στην υλοποίηση των προγραμμάτων για τις Επιχειρήσεις και τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδική αναφορά έκανε στη στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να μείνουν και να δημιουργήσουν στο τόπο μας και ανέφερε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου μέσα από το πρόγραμμα EMPLOUOYTH για να δοθεί σε νέους πτυχιούχους ή φοιτητές η εξειδικευμένη κατάρτιση για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.
Συνέδεσε τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους με την αποκέντρωση από τη Θεσσαλονίκη των σχολών του ΤΕΙ Σίνδου και εγκατάσταση των τμημάτων τους στους Νομούς της Περιφέρειας ώστε να δημιουργήσουν νέες συνθήκες στις τοπικές κοινωνίες και να διασυνδεθεί η παραγωγή με το εξειδικευμένο προσωπικό που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Έκανε ειδική αναφορά στο οδικό δίκτυο που επί χρόνια δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ο Νομός Πέλλας. Τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι επιβάλλεται η συνεργασία όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών δυνάμεων χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες με μοναδικό στόχο την δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου για την οικονομική, τουριστική, δημογραφική και πολιτιστική ανάπτυξη του νομού.
Κλείνοντας ζήτησε να καταρτιστεί ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το σύνολο της Βορείου Ελλάδος ώστε να σταματήσει η συνεχής φυγή των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες και να δοθούν τα επιπλέον κίνητρα για τον επαναπατρισμό όσων έφυγαν ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου συνθήκες ανάπτυξης στο τόπο μας και παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΕΡΑΣ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΑΓΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΡΗΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΠΑΣ & Σια Ο.Ε. – UNBOXHOLICS


MEDIFRESH A.E.

Για την πολύχρονη επιχειρηματική τους διαδρομή, τους:
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΟΥΤΑ
κ. ΤΡΑΪΑΝΟ ΠΟΥΛΚΑ
κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου