Thursday, 25 April, 2024

Η Ζωή Ντιούδη πέτυχε τον στόχο της στις πανελλήνιες, με 18.995 μόρια

Η Ζωή Ντιούδη, συγκέντρωσε 18.995 μόρια στις πανελλήνιες και κατάφερε τον επιθυμητό για αυτήν στόχο!

Η ήρεμη δύναμη της οικογένειας Ντιούδη, μετά τον αδελφό της Παναγιώτη που αρίστευσε επίσης, την περσινή χρονιά, η Ζωή είναι έτοιμη να κάνει το μηχανογραφικό της και να δηλώσει την επιλογή που από μικρή ήθελε!

Η Ζωή Ντιούδη, μαθήτρια στο 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ήταν στον Τομέα υγείας με ειδικότητα την βρεφονηπιοκομεία και η βαθμολογία των πανελληνίων που συγκέντρωσε είναι 18.995 μόρια.

Επιμονή, υπομονή; Τι χρειάστηκε για να καταφέρεις τον στόχο σου;

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιμονή καθώς και η υπομονή για να καταφέρω να πετύχω τον στόχο μου αφού κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς πρέπει να έχεις μεγάλη ψυχική δύναμη.

Πόσες ώρες διάβαζες και πόσες ήταν τα φροντιστήρια; Ενδιάμεσα, είχες κάποια χόμπι, άλλες δραστηριότητες ή έβγαινες λίγο για να ξεφεύγεις;

Ο χρόνος που αφιέρωνα για το καθημερινό μου διάβασμα ήταν συνήθως 3 με 4 ώρες και συν 2 ώρες του φροντιστηρίου. Κάποιες ώρες της εβδομάδας (4-5 ώρες) ξέφευγα από την καθημερινή μου ρουτίνα βγαίνοντας για λίγο έξω ή “ξεσπώντας” σε άλλες δραστηριότητες όπως τις προπονήσεις μου στον στίβο και στο βόλεϊ.

Δύσκολη χρονιά, με ελάχιστο σχολείο δια ζώσης… βοήθησε να κάτσεις σπίτι και να κάνεις διαδικτυακά μαθήματα ή έφερε μεγαλύτερη κόπωση και άγχος η όλη κατάσταση λόγω covid;

Η κατάσταση που πέρασαν όλοι οι μαθητές λόγω του covid, προσωπικά, με βοήθησε αρκετά γιατί κατάφερα να έχω περισσότερο χρόνο να ξεκουράζομαι και να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, αφού οι μετακινήσεις για το σχολείο και γενικά όλη η διαδικασία της δια ζώσης μάθησης με κούραζαν.

Η στήριξη από τους γονείς, καθηγητές (σχολείου-φροντιστηρίου) πόσο βοήθησε;

Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη στήριξη που είχα από την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που  ήταν πάντα δίπλα μου και ιδιαίτερα σε περιόδους πίεσης με αποτέλεσμα να συμβάλει φυσικά θετικά και να καταφέρω να φέρω το αποτέλεσμα αυτό!Η οικογένεια Ντιούδη σε παλαιότερη φωτο

Περνάς στην πρώτη σου επιλογή. Τι σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις;

Από τις πρώτες μου επιλογές είναι τα σώματα ασφαλείας γιατί ανέκαθεν μου άρεσαν και όσον αφορά τον κλάδο της ειδικότητας μου, θα προτιμούσα την κοινωνική εργασία.

Μια συμβουλή για τους επόμενους μαθητές που θα ακολουθήσουν…

Η συμβουλή που θα έδινα στους μαθητές που ήρθε η σειρά τους να περάσουν από τη διαδικασία των πανελληνίων, είναι να μην πιέζουν ποτέ τον εαυτό τους με το διάβασμα. Αυτό είναι το καλύτερο για να έχουν καθαρό μυαλό. Χρειάζεται να είναι πάντα ήρεμοι και ξεκούραστοι για να πετύχουν τον στόχο που επιθυμούν!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου