Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξήγγειλε τη σύσταση Φόρουμ για τη Βιομηχανική Πολιτική

Τη σύσταση του Φόρουμ για τη Βιομηχανική Πολιτική εξήγγειλε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη από το βήμα της εκδήλωσης απονομής των βραβείων “Ελληνική Αξία” Βορείου Ελλάδος 2015

που δόθηκαν για τέταρτη χρονιά με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Η κ. Τζάκρη υπογράμμισε ότι το Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, παραγωγικών φορέων και εμπειρογνώμονες θα καταθέσει μέσα σε δύο μήνες συγκεκριμένες προτάσεις. Θα εξετάσει σε πρώτη φάση τα εξής θέματα: τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής που πρέπει κατά προτεραιότητα να αποτελέσουν τη στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την ενέργεια και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η υφυπουργός ανακοίνωσε, ακόμη, τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που θα λειτουργήσει ως άτυπο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο στα υπουργεία ανάπτυξης και Μεταφορών. Με αυτό τον τρόπο “θα μπορέσουμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε τη στρατηγική και τη δράση για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενός κλάδου που στηρίζει όλους τους άλλους παραγωγικούς κλάδους, έχει μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ και μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη.
Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν τεθεί σε διαβούλευση 13 νέα προγράμματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Τα βραβεία “Ελληνική Αξία” Βορείου Ελλάδος είναι μια πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, ο οποίος συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με την εφημερίδα “Η Καθημερινή”, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.
Ποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν:
Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης: ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “Η ΠΙΝΔΟΣ,” ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ
Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης: ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ
Έπαινος Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης: DOPPLER ΑΒΕΕ, ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ
Βραβείο Αριστείας Μικρής Επιχείρησης: B&T COMPOSITES ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΕΤΕ
Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας: Κατερίνα Νένδου διευθύνουσα σύμβουλος ΝΕΝΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΕ-SELECT
Βραβείο Καινοτομίας: ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ
Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας; SMILE COSMETICS ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ, ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ
Έπαινος Εξαγωγικής Αριστείας: ΕΚΜΕ ΑΕ
Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας: SP-CARTONPACK HELLAS AE
Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας: ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΟΥΜΥΛ, DASTERI ΑΕ
Έπαινος Τεχνολογικής Αριστείας: CONTROLA ΑΕΒΕ
Bραβείο Ελληνικής Εταιρικής Ευθύνης: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ
Ειδικό Βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην οικονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης: ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξήγγειλε τη σύσταση Φόρουμ για τη Βιομηχανική Πολιτική

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου