Friday, 29 March, 2024

Η καταψήφιση του ισολογισμού – απολογισμού στον Δήμο Πέλλας

Τι ειπώθηκε. Γιατί καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση

Στη συνεδρίαση του Δήμου Πέλλας που έγινε τη Δευτέρα 28-12-2015 για την «Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης για το οικονομικό έτος 2014» μετά τη παρουσίαση από τον Αντιδήμαρχο Θ. Επιτροπάκη και την ορκωτή ελέγκτρια Ι. Γκόγκου τέθηκαν ερωτήσεις από την Αντιπολίτευση.

Ο κ. Αρνάκης της μείζονος, μίλησε για τον δήμο που έχει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση με τα χρέη των 12 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε θα έπρεπε να οργανωθούν καλύτερα οι Υπηρεσίες όπως και να δοθεί βάρος από την Οικονομική Υπηρεσία στις απαιτήσεις που είναι 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνοντας ό,τι: «ναι μεν είναι δύσκολη η οικονομική κατάσταση για τον κόσμο όμως αν δε δράσουμε δεν θα αυξήσουμε και τα έσοδα». Αναφέρθηκε επίσης σε προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α που δεν απορροφήθηκαν, όπως το αποχετευτικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον βιολογικό και του Κύρρου, το αποχετευτικό στη Πέλλα που εδώ και τρία χρόνια ακόμη δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Arnakis

Της Πέλλας όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αρνάκης ακυρώθηκε λόγω της Υπηρεσίας στις αρχές του 2013 και η Επιτροπή γι’ αυτό το έργο των 5 εκατ. ευρώ έχει να συνεδριάσει από τις αρχές του 2014 (σχεδόν δύο χρόνια). «Στο έργο του Κύρρου υπάρχει κι εκεί εμπλοκή. Στερούμε από τον Δήμο έργα 20 εκατ. ευρώ. Δεν έχει γίνει τίποτα σε τέτοια σημαντικά έργα και θα ψάχνουμε νέες χρηματοδοτήσεις ενώ θα έπρεπε να εντάσσουμε καινούρια έργα» είπε.

Ο κ. Καστερίδης δήλωσε ότι: «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο. Όταν υπάρχει μια διαφορά 14.900.000 ευρώ για να ισοσκελιστεί ένας ρεαλιστικός απολογισμός μπορεί να έχουμε μια απόκλιση 10%, όχι τόση. Το καμπανάκι χτυπάει στη διοίκηση, όχι στο υπαλληλικό προσωπικό και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την είσπραξη εισόδων».

kasteridis

Ο κ. Πετρίδης της ΑΝΑΣΑ καταψήφισε τον ισολογισμό – απολογισμό και δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες του Δήμου.

Η κ. Παπαδοπούλου της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ επίσης καταψήφισε υποστηρίζοντας ότι διαφωνεί με τη λογική διαμόρφωσης του, όπως αυτή του προϋπολογισμού.

petridis

Ο κ. Καραμπατζάκης είπε ότι: «Μας παρουσιάσατε τον απολογισμό και βλέπουμε ότι επαναλαμβανόμαστε. Προχειρότητα… το περάσατε όλο πολύ ελαφριά, κρύβοντας το έλλειμμα…» είπε μεταξύ άλλων και δήλωσε ότι η παράταξη καταψηφίζει.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Γ. Στάμκος είπε: «Πάνω που πίστευα πως μπορεί να πρωτοτυπούσαμε, απογοητεύτηκα. Αυτή είναι η μοίρα της Αντιπολίτευσης, να ερμηνεύει με έναν δικό της τρόπο τον απολογισμό. Τα αποτελέσματα του απολογισμού είναι βγαλμένα από οργάνωση, δουλειά, περιορισμό δαπανών, δεν ξέρετε τι θέλετε! Όταν είχαμε ζημία από την προίκα που πήραμε, λέγατε άλλα, τώρα κάνετε χαρακτηρισμούς ενώ υπάρχει μείωση ελλείμματος και δαπανών. Αυτό προσβάλλει και την ορκωτή ελέγκτρια που είναι η εισηγήτρια στην Υπηρεσία. Αυτά τα 4 χρόνια πέρα από κάποιες καθυστερήσεις από εποχιακούς συνεργάτες στα χωριά, καταγράψαμε όλες τις περιοχές άρδευσης και τον τελευταίο μετρητή της Δ.Ε.Η και στείλαμε στους ενδιαφερόμενους όλα τα σημειώματα. Πήραμε και την έγκριση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη, αποτέλεσμα δουλειάς και οργάνωσης της Υπηρεσίας. Βάλαμε τον ΤΑΠ στα καταστήματα, ακόμη και των κοιμητηριών. Και σύντομα ελπίζω να απαλλαγούμε από τα πρόστιμα των καποδιστριακών δήμων. Είπατε για ατιμολόγητα έργα των πρώην δήμων θα κλείσουν και αυτά. Για μας προέχει η διαφάνεια και η νομιμότητα. Όπως ανέφερε ο κ. Αρνάκης είχαμε συστάσεις, ασφαλιστικά μέτρα, δε μπορούμε να τα αποφύγουμε στη σημερινή οικονομική συγκυρία και είστε μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και το ψηφίσατε».

Ο κ. Αρνάκης απαντώντας είπε ότι: «Συνέχεια γυρνάμε πίσω. Ακόμη μιλάτε για τους Καποδιστριακούς δήμους πέντε χρόνια μετά. Ποιες διαδικασίες καθυστέρησαν το συμβούλιο στο να συνέλθει για συζήτηση εδώ και δύο χρόνια για τα έργα; διερωτήθηκε και σε αυτό το σημείο άρχισαν να ακούγονται φωνές και διαφωνίες μέχρις σημείου να φύγει για λίγο εκνευρισμένος από την αίθουσα ο κ. Δεληγιαννίδης.

Ο ισολογισμός – απολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία.

Χ.Π.

Η καταψήφιση του ισολογισμού – απολογισμού στον Δήμο Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου