Friday, 19 April, 2024

Η Κατερίνα Ιγνατιάδου σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με όλες τις γυναίκες δημάρχους ανά τη χώρα!

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη «και τις υπόλοιπες 15 συναδέλφωσες “δημαρχίνες”

(δηλαδή σε όλη την Ελλάδα είμαστε μόλις 16 γυναίκες δήμαρχοι….)», όπως αναφέρει η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Θέμα η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και το σχετικό νομοσχέδιο, έτσι ώστε η ισότητα να γίνει πράξη.

Όπως επισημαίνει η δήμαρχος: «Είναι θέμα παιδείας η κοινωνία μας να επιλέγει ανθρώπους με βάση την προσωπικότητα, την ικανότητα, την αξία τους και όχι με βάση το φύλο. Η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπαιδεύσει την κοινωνία μας για τον αμοιβαίο σεβασμό των δυο φύλων. Επιπλέον, πρέπει να στηρίξει με τις δομές και τις υπηρεσίες της, ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη γυναίκα, η οποία έχει πολύπλευρο ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καθηκόντων. Ξεκαθαρίζω ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής ή υπερίσχυσης του ενός φύλου στο άλλο, αλλά ισορροπίας των δυο φύλων, αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοστήριξης. Κατά την τοποθέτηση μου, ιδιαίτερα στάθηκα στα θέματα παιδείας και της προσπάθειας μέσω της εκπαίδευσης, ακόμη από τους παιδικούς σταθμούς, να μάθουμε να σεβόμαστε ως ίσους, όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου. Επίσης, ζήτησα την ενίσχυση των δομών και την αναφορά οπωσδήποτε στο νομοσχέδιο, της δυνατότητας δημιουργίας δομών υποστηρικτικών (ψυχολογικά, νομικά κ.α.), όπως και ξενώνων για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία, με αναφορά του χρηματοδοτικού τους εργαλείου. Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με συνεργάτες του υπουργού κου Χαρίτση και να προωθήσω πολύ σημαντικά θέματα του δήμου μας, τα οποία θα αναφέρω με την κατάθεση και υλοποίηση τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου