Saturday, 20 April, 2024

Η κυρά Ανάστω της Παναγίτσας, ύψωσε την ελληνική σημαία, στο τελευταίο άκρο πριν τα Σκόπια!

Η προσμονή, ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου, έφτασε στο τέλος της.
Ο Δήμος της Έδεσσας, παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και του Αντιδημάρχου σε θέματα Βεγορίτιδας, αλλά και και των προέδρων Ζέρβης και Παναγίτσας, παρέδωσε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021, στην “κυρά της Παναγίτσας”, στη μεγάλη πατριώτισσα Ανάστω Ακριτίδου, μία ελληνική Σημαία, αυτή που είχε ζητήσει η ίδια,
για να ανεμίζει κάθε μέρα στο λόφο του χωριού “για να την βλέπουν όλοι” και ειδικότερα “αυτοί που είναι πίσω από εμάς” όπως μας είπε, εννοώντας τους Σκοπιανούς.
Η κυρά Ανάστω, πάντα διακρινόταν για τα πατριωτικά της αισθήματα, όπως μας είπαν οι συγχωριανοί της, και έγινε στο πανελλήνιο γνωστή από την παραίνεση της στον κόσμο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. 

 

Πριν από λίγο καιρό, είχε ζητήσει από τον Δήμαρχο να της φέρει μία σημαία και έναν ιστό, για να την ανεβάζει κάθε πρωί στο ψηλότερο σημείο της περιοχής. Και αυτό έγινε πράξη την ημέρα της Εθνικής Επετείου.


Καθ’ οδόν από την Έδεσσα στην Παναγίτσα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, φανερά χαρούμενος, μονολογούσε” είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα κάνουμε την Ανάστω ευτυχισμένη”!
Και πράγματι, όταν της παραδόθηκε η Σημαία, η “κυρά της Παναγίτσας” έλαμπε από χαρά.
Η ίδια, μαζί με τον κ. Γιάννου, πέρασαν στο σχοινί τη Σημαία και αμέσως μετά, η Ανάστω την ανέβασε ψηλά, γεμάτη περηφάνια και συγκίνηση.
Στη διάρκεια της έπαρσης της, τα λίγα άτομα (λόγω της τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού) που βρέθηκαν εκεί, έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

 

Η κυρά Ανάστω, που είναι 82 χρόνων, μας αποχαιρέτησε με πολύ χαρά, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Μούκα, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της επιθυμίας της.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου