Friday, 19 April, 2024

Η ΜΕΘ Γιαννιτσών στα όρια της!

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται εκ των έσω, ο κόσμος πρέπει να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τις νοσηλείες και μέχρι που φτάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Η αναφορά γίνεται για την νοσηλεία στην ΜΕΘ Γιαννιτσών.

Υπάρχουν 4 γιατροί και 11 νοσηλευτές!!! Ειδικά ο τελευταίος αριθμός, πρέπει να προβληματίσει αρκετούς.

Οι νοσηλευτές, μόλις που φτάνουν για τις βάρδιες, και υπάρχει μεγάλη πίεση. Αρχικά υπήρχε η δέσμευση ότι η ΜΕΘ των Γιαννιτσών, θα ενισχύονταν με τους νοσηλευτές της ΜΕΘ Έδεσσας, που έκλεισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Από εκεί και πέρα, η ΜΕΘ Γιαννιτσών, διαθέτει 9 κρεβάτια.

Και τα 9 έχουν γίνει κλίνες covid! Εδώ πρέπει να δώσουμε μία παράμετρο.

Η 9η κλίνη covid βρίσκεται στο διάδρομο και όχι στην αίθουσα της ΜΕΘ! Κατά τα άλλα, κάποιοι, βιάζονταν εκεί στο υπουργείο να κλείσουν την ΜΕΘ στην Έδεσσα, για να λειτουργήσει ΜΕΘ στα Γιαννιτσά με 12 κλίνες!!!

Πάμε τώρα, και στην παράλογη λογική του κράτους. Το ΕΚΕΠΥ (υπεύθυνο για τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα) ζητούσε να μάθει από τα Γιαννιτσά, γιατί δεν λειτουργεί ΜΑΦ στην Έδεσσα! Αυτή είναι η πίσω από την κουρτίνα εγκληματική αδιαφορία που δείχνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση κρατικοί λειτουργοί! Αλήθεια το Υπουργείο Υγείας τα ξέρει αυτά;

Να πούμε και το άλλο…

Αληθεύει ότι ζητήθηκε κρεβάτι ΜΕΘ στα Γιαννιτσά και όταν είπαν ότι δεν υπάρχει, τότε το άτομο που υποτίθεται εκπροσωπεί το κράτος στα θέματα υγείας είπε: “Δεν έχετε να τους χώσετε κάπου”; Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τον σεβασμό στον ασθενή; Να σεβαστούν όμως και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που πλέον δεν αντέχουν!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου